Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δεν θα θέσει ξανά υποψηφιότητα για την ηγεσία Κομισιόν
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ανακοίνωσε πως δεν θα διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία της Κομισιόν το 2019.
Μιλώντας στον κρατικό γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Ντόιτσλαντφουνκ, τόνισε πως έκανε «μια ωραία προεκλογική εκστρατεία (το 2014), αλλά δεν θα υπάρξει δεύτερη γιατί δεν θα είμαι υποψήφιος και δεύτερη φορά».
Η θητεία του προέδρου της Επιτροπής είναι πενταετής, με δυνατότητα ανανέωσης για άλλα πέντε χρόνια.
Ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου στη συνέντευξη του χαρακτήρισε επίσης την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. «τραγωδία για την ήπειρο» και εξέφρασε τον φόβο ότι θα φέρει τις 27 χώρες που θα παραμείνουν στην Ένωση τη μία απέναντι στην άλλη «χωρίς μεγάλη προσπάθεια».
ΕΛΛΑΔΑ
Συνελήφθησαν 18χρονος και 27χρονος για ληστεία στον σταθμό Μετρό «Αγία Μαρίνα»
19:42
ΚΟΣΜΟΣ
Κούβα: Κτήριο του Κομμουνιστικού Κόμματος βανδαλίστηκε σε διαδήλωση κατά των μπλακ άουτ
19:36
ΚΟΣΜΟΣ
Politico: Δεν είναι μόνο το πετρέλαιο, έρχεται ο πληθωρισμός του Ορμούζ
19:29
ΚΟΣΜΟΣ
Αραγτσί: «Ο νέος ηγέτης θα εκτελέσει κανονικά τα καθήκοντά του - Ριζωμένο το καθεστώς στην κοινωνία»
19:25
ΚΟΣΜΟΣ