ΚΟΣΜΟΣ

Εκκενώθηκε το αεροδρόμιο στο Αμβούργο - Ουσία δηλητηρίασε περισσότερους από 50 ανθρώπους

Εκκενώθηκε το αεροδρόμιο στο Αμβούργο - Ουσία δηλητηρίασε περισσότερους από 50 ανθρώπους
twitter

Συναγερμός σήμανε στο αεροδρόμιο του Αμβούργου, το οποίο έχει εκκενώθηκε νωρίτερα,  καθώς μία άγνωστη ουσία μέσω του κλιματιστικού συστήματος ήταν η αιτία για τη δηλητηρίαση δεκάδων ανθρώπων. 

Σε κανονικούς ρυθμούς επανέρχεται το αεροδρόμιο του Αμβούργου το οποίο εκκενώθηκε προσωρινά νωρίτερα σήμερα μετά τη διαρροή μιας ουσίας που προκάλεσε αναπνευστικά προβλήματα σε περίπου 50 υπαλλήλους και επιβάτες.

Η εκκένωση του αεροδρομίου είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο του Αμβούργου.

Μια εκπρόσωπος του αεροδρομίου ανέφερε ότι οι πτήσεις εκτελούνται ξανά από τις 13.45 (τοπική ώρα). Ο ιστότοπος flightradar24.com που παρακολουθεί τις πτήσεις σε όλον τον κόσμο ανέφερε νωρίτερα ότι ορισμένα αεροσκάφη που επρόκειτο να προσγειωθούν στο Αμβούργο άλλαξαν πορεία και κατευθύνθηκαν σε άλλα, γειτονικά αεροδρόμια.

Η πυροσβεστική υπηρεσία προσπαθεί να καθορίσει τι είδους ήταν η ουσία που προκάλεσε πανικό στο αεροδρόμιο και από πού προήλθε.Η διαρροή σημειώθηκε στον χώρο ελέγχου των επιβατών και των αποσκευών τους. Όλοι οι επιβάτες οδηγήθηκαν έξω από το αεροδρόμιο αλλά τους επιτράπηκε να ξαναμπούν μέσα λίγη ώρα αργότερα.

"Μια άσχημη μυρωδιά απλώθηκε στον χώρο όπου γίνονται οι έλεγχοι ασφαλείας, εκεί όπου ελέγχονται οι επιβάτες και οι αποσκευές τους", εξήγησε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μάικ Λέβερεντς. "Ορισμένοι άνθρωποι παραπονέθηκαν για ερεθισμό στα μάτια και δυσκολία στην αναπνοή", συνέχισε.

"Πιστεύουμε ότι αυτή τη στιγμή έχουμε περίπου 50 τραυματίες" είπε ο Λέβερεντς τονίζοντας ότι παραμένει άγνωστη η ουσία που προκάλεσε αυτό το πρόβλημα. Η πυροσβεστική υπηρεσία από την πλευρά της ανέφερε ότι η ερεθιστική ουσία προερχόταν κατά πάσα πιθανότητα από το σύστημα κλιματισμού του αεροδρομίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ