ΚΟΣΜΟΣ

Λουξεμβούργο: Το μοιραίο λάθος που οδήγησε στη σύγκρουση των τρένων (pics)

Λουξεμβούργο: Το μοιραίο λάθος που οδήγησε στη σύγκρουση των τρένων (pics)
Courtesy of Police Grand Ducale /Handout via REUTERS

Από την σύγκρουση των δύο τρένων που σημειώθηκε την Τρίτη στην περιοχή Μπέτενμπουργκ του Λουξεμβούργου σκοτώθηκε ο μηχανοδηγός της επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Το δυστύχημα έγινε όταν η επιβατική αμαξοστοιχία παραβίασε το στοπ και συγκρούστηκε μετωπικά με μια εμπορική αμαξοστοιχία, όπως γνωστοποίησαν οι αρχές της χώρας.

Από τη σύγκρουση των δύο τρένων εκτός από τον νεκρό μηχανοδηγό, τραυματίστηκε σοβαρά ο οδηγός του εμπορικού τρένου, ενώ με ελαφρά τραύματα ανασύρθηκε και μία γυναίκα, που είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο των εισιτηρίων στον επιβατικό συρμό.

640x640 7

Courtesy of Police Grand Ducale /Handout via REUTERS

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 11.00 ώρα Ελλάδας (09.00 το πρωί τοπική ώρα) στο Ντιντελάνζ, μεταξύ του Ζούφτζεν στη Γαλλία και του Μπετεμπούργκ στο Λουξεμβούργο. Ο μηχανοδηγός της επιβατικής αμαξοστοιχίας, υπήκοος Λουξεμβούργου, που είχε ξεκινήσει το δρομολόγιο χωρίς επιβάτες, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των αρχών, δεν επέζησε της σύγκρουσης με τον εμπορικό συρμό, που ερχόταν από τη Γαλλία.

640x640 3

Courtesy of Police Grand Ducale /Handout via REUTERS

Η Εταιρεία Σιδηροδρόμων του Λουξεμβούργου (CFL) επισήμανε ότι:

Τα στοιχεία που καταγράφθηκαν από το σύστημα διαχείρισης της κυκλοφορίας καταδεικνύουν ότι το επιβατικό τρένο με κατεύθυνση το Τιονβίλ, το οποίο ενεπλάκη στο δυστύχημα, παραβίασε το στοπ. Τα αίτια της παραβίασης θα διευκρινιστούν από την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Ο οδηγός της εμπορικής αμαξοστοιχίας (γαλλικής υπηκοότητας) έτρεξε προς το πίσω τμήμα του συρμού και χάρη σε αυτήν την ενέργεια, σώθηκε», δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Μεταφορών του Λουξεμβούργου, Φρανσουά Μπος, εμφανώς συγκινημένος μετά τον θάνατο του εργαζόμενου στην Εταιρεία Μεταφορών του Λουξεμβούργου (CFL).

640x640 5

Courtesy of Police Grand Ducale /Handout via REUTERS

Η υπάλληλος του CFL, γαλλικής υπηκοότητας, υπεύθυνη για τον έλεγχο των εισιτηρίων, η οποία βρισκόταν στο πίσω τμήμα του τρένου τη στιγμή του δυστυχήματος, τραυματίστηκε ελαφρά και βρίσκεται σε κατάσταση σοκ στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.

640x640 6

REUTERS/Anouk Antony LUXEMBOURG OUT

Η κυκλοφορία των τρένων στη γραμμή Τιονβίλ-Λουξεμβούργο διακόπηκε για 48 ώρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ