Ινδία: Ταυτόχρονη εκτόξευση 104 δορυφόρων
Σε μαζική εκτόξευση δορυφόρων με έναν κοινό πύραυλο φορέα προχώρησε την Τετάρτη η Ινδία.
Από το διαστημικό κέντρο της Σριχαρικότα, που βρίσκεται στη νότια ομόσπονδη πολιτεία του Άντρα Πραντές, εκτοξεύθηκαν ταυτόχρονα 104 δορυφόροι, 96 εκ των οποίων προέρχονταν από τις ΗΠΑ, όπως μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.
Οι δορυφόροι εκτοξεύτηκαν με τον πύραυλο-φορέα του Ινδικού Οργανισμού Διαστημικών Ερευνών (Polar Satellite Launch Vehicle PSLV-C37) στις 09:28 το πρωί (τοπική ώρα).
Μεταξύ των δορυφόρων που εκτοξεύτηκαν, ήταν και ο δορυφόρος της σειράς επίγειας χαρτογράφησης Cartosat 2, που έχει βάρος 714 κιλών.
Το κύριο φορτίο των δορυφόρων που μετέφερε ο πύραυλος-φορέας αποτελούνταν από μικρότερους δορυφόρους από τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, το Καζακστάν, την Ολλανδία, την Ελβετία, αλλά και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Πηγή: EPA/INDIAN SPACE RESEARCH ORGANIZATION / HANDOUT
Πρόκειται για το δεύτερο εγχείρημα μαζικής εκτόξευσης δορυφόρων στου αναφερόμενου διαστημικού ερευνητικού οργανισμού, μετά την εκτόξευση 23 δορυφόρων σε μία διαστημική αποστολή, τον Ιούνιο του 2015.
Στο παρελθόν και η Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία έχει εκτοξεύσει μαζικά 37 δορυφόρους.
Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν πάνω από τέσσερα εκατ. ευρώ
22:08
Κουβέιτ: Οι αρχές καλούν τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους τη νύχτα για προληπτικούς λόγους
22:07
Eurojackpot 7/4: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 10 εκατ. ευρώ
21:58
Ρήγμα στην κορυφή του Ιράν: Ο Πεζεσκιάν κατηγορεί τους Φρουρούς της Επανάστασης ότι τους οδηγούν στην καταστροφή
21:47