ΚΟΣΜΟΣ

Πώς ένα 6χρονο κορίτσι έμαθε ότι ο πατέρας της ήταν δολοφόνος (pic)

Πώς ένα 6χρονο κορίτσι έμαθε ότι ο πατέρας της ήταν δολοφόνος (pic)
Twitter

Κάθε Παρασκευή, μετά το τέλος του σχολείου, η Renee McBryde όπως όλοι οι συμμαθητές της είχε μια γλυκιά ανυπομονησία για το Σαββατοκυρίακο. Η εξάχρονη Renne είχε έναν επιπλέον λόγο να περιμένει το τέλος της εβδομάδας, καθώς περίμενε να μιλήσει με τον αγαπημένο της πατέρα.

Ο πατέρας της Renee, Michael, ήταν «ένας πολύ σημαντικός και εξαιρετικά απασχολημένος άνθρωπος». Η μητέρα και η γιαγιά της, την είχαν ενημερώσει, σε πολύ νεαρή ηλικία, ότι ο πατέρας της ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της Cordial Cottee, μιας σημαντικής εταιρείας της Αυστραλίας και «ήταν τόσο απασχολημένος που δεν μπορούσε να φύγει από τον χώρο εργασίας».

Τα Σάββατα έμενε στο σπίτι της γιαγιάς της. Έτρωγε το βραδινό της, στη συνέχεια έκανε μπάνιο και περίμενε υπομονετικά να χτυπήσει το τηλέφωνο.

Η διάρκεια των κλήσεων ήταν σύντομη. Με τον μπαμπά της μιλούσαν για το σχολείο, την παιδική χαρά που πήγαινε με τους παππούδες της. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο πατέρας της έδινε το ακουστικό σε "συναδέλφους" του για να μιλήσουν μαζί της.

«Συνήθιζα να τραγουδάω σε όλους τους φίλους μου και να λέω ότι ο πατέρας μου ήταν το αφεντικό της Cottees Cordial», θυμάται η 34 ετών σήμερα Renee στο news.com.au.

Κάποια στιγμή ο πατέρας της αποφάσισε να της πει την αλήθεια «Αποφάσισε ότι ήταν καιρός να μου πει την αλήθεια, για το ποιός ήταν. Μου είπε ότι δεν εργαζόταν στην Cottees και πως ήθελε να βρεθούμε πρόσωπο με πρόσωπο αλλά αυτό δε θα γινόταν αν δε μάθαινα την αλήθεια».

9544c4358fb68535489898f0a27e9668

Ο Michael Caldwell είχε καταδικαστεί σε ισόβια για ανθρωποκτονία, για το φόνο δυο αντρών στο Σύδνεϋ, το 1981.

Εκείνη την εποχή ήταν 19 ετών και εργαζόταν ως ζιγκολό. Έχοντας ως συνεργό 16χρονο, αφαίρεσαν τη ζωή του έλληνα ομογενή Constantine Giannaris και του δασκάλου Peter Parkes.

«Το πιο έντονο συναίσθημα ήταν η απογοήτευση για το ότι δεν εργαζόταν στην Cottees. Δεν είχα συνειδητοποιήσει τη βαρύτητα των λόγων του. Ήξερα τι ήταν η φυλακή, αλλά όχι με τον τρόπο που το γνωρίζει ένας ενήλικος», λέει η 34χρονη που σήμερα εργάζεται ως κοινωνική λειτουργός.

«Μου είχαν πει ψέματα και αυτό ήταν πολύ έντονο, αλλά τότε δεν καταλάβαινα τη φύση του εγκλήματος. Μεγαλώνοντας, ήξερα ότι αυτό που είχε κάνει ήταν πολύ σοβαρό».

Η μητέρα της Renee, Gemma -έμεινε έγκυος όταν ήταν μόλις 15 ετών-, δε γνώριζε ότι η κόρη της μιλούσε κάθε Σάββατο με τον πατέρα της.

«Προτίμησαν να μου πουν ότι δούλευε, όταν άρχισα να κάνω ερωτήσεις. Η αλήθεια επηρέασε τη μετέπειτα ζωή μου. Δε μπορούσα να πω τίποτα και σε κανέναν για εμένα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ