ΚΟΣΜΟΣ

Χάσκι δραπετεύει από κλουβί και απελευθερώνει τους... συντρόφους του στο κτηνιατρείο (vid)

Χάσκι δραπετεύει από κλουβί και απελευθερώνει τους... συντρόφους του στο κτηνιατρείο (vid)
youtube

«Όσες κι αν χτίζουν φυλακές κι αν ο κλοιός στενεύει ο νους μας είναι αληταριό που όλο θα δραπετεύει». Κάπως έτσι σκέφτηκε ένα σιβηριανό χάσκι κι αφού κατάφερε το... ακατόρθωτο, φρόντισε να βοηθήσει και τους υπόλοιπους φίλους του, που ήταν «φυλακισμένοι» σε κτηνιατρείο στην επαρχία Jiangsu της ανατολικής Κίνας.

Οπως γράφει η βρετανική Metro, οι υπεύθυνοι του κτηνιατρείου πίστευαν ότι ο πρωταγωνιστής της ιστορίας είχε τον χαμηλότερο δείκτη νοημοσύνης από όλα τα σκυλιά που φιλοξενούσαν. Στην πραγματικότητα, όμως, τούς είχε πιάσει... κορόιδα.

Ένα βράδυ κι αφού το προσωπικό έφυγε από το ιατρείο, το χάσκι έβαλε μπρος το σχέδιό του. Με συντονισμένες κινήσεις κατάφερε και άνοιξε το κλουβί. Το μυαλό του, ωστόσο, δεν ήταν στην ελευθερία, αλλά στους... «συντρόφους» του.

Έπιασε, λοιπόν, δουλειά και απελευθέρωσε όσα σκυλιά μπορούσε πριν τελικά όλοι μαζί οι επαναστάτες αντιληφθούν ότι δεν μπορούσαν να δραπετεύσουν από το κτηνιατρείο καθώς για να ανοίξει η κεντρική πόρτα έπρεπε να πληκτρολογήσουν τον απαραίτητο κωδικό.

«Είναι αρκετά δύσκολο ακόμα και για το προσωπικό να ανοίξει ένα κλουβί μια και ο μηχανισμος είναι ιδιαίτερος, πόσω μάλλον για ένα σκυλί. Στα επτά χρόνια που λειτουργεί η κλινική, κανένα άλλο ζώο δεν τα έχει καταφέρει...», παραδέχθηκε ο ιδιοκτήτης της, Cao Sheng.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ