Ο Σόιμπλε και ο «τσαρος» της οικονομίας των ΗΠΑ συμφώνησαν να συνεργαστούν
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο νέος ομόλογός του των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν είχαν την Τετάρτη τηλεφωνική επικοινωνία και συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά, ανακοίνωσε εκπρόσωπος στο Βερολίνο.
"Στη διάρκεια της συνομιλίας τους, οι δύο υπουργοί επανέλαβαν το έντονο ενδιαφέρον τους για μια εποικοδομητική συνεργασία", είπε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.
Ο Σόιμπλε προσκάλεσε τον Μνούτσιν στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών της G20 στο Μπάντεν Μπάντεν τον Μάρτιο και ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να συμμετάσχει.
Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ο Σόιμπλε δήλωσε ότι θα επιχειρήσει να αποτρέψει τον αμερικανό ομόλογό του να προχωρήσει σε απορρύθμιση των αγορών έπειτα από την εντολή του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για έλεγχο σημαντικών τραπεζικών κανονισμών, οι οποίοι τέθηκαν σε ισχύ μετά την χρηματοπιστωτική κρίση.
Επίσης, ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης Γενς Βάιντμαν προειδοποίησε κατά της απόσυρσης των από κοινού συμφωνηθέντων κανονισμών, οι οποίοι υποχρεώνουν τις τράπεζες στη δημιουργία ειδικών κεφαλαιακών αποθεμάτων για την προστασία από μελλοντικές κρίσεις.
Συνάντηση Μητσοτάκη- Αγγελούδη: Θα έχουμε μία νέα ΔΕΘ το 2030 - Μητροπολιτικό πάρκο το ζητούμενο
11:24
Axios: Κοντά σε συμφωνία για τα Στενά του Ορμούζ οι ΗΠΑ - Ακόμη και σήμερα οι ανακοινώσεις
11:15
Παράσταση προς υποστήριξη κατηγορίας από την Περιφέρεια για τη φωτιά στη Δυτική Αττική
11:04
Θεσσαλονίκη: Εκτός κινδύνου αλλά με σοβαρά εγκαύματα ο 22χρονος που έπεσε σε γεώτρηση ιαματικών
10:54