ΚΟΣΜΟΣ

Επτάχρονη στέλνει γράμμα στην Google και παίρνει απάντηση από τον CEO

Επτάχρονη στέλνει γράμμα στην Google και παίρνει απάντηση από τον CEO

Συνήθως όταν τα παιδιά είναι μικρά τα ρωτάμε τι θέλουν να γίνουν όταν μεγαλώσουν και πιο σπάνια τα ρωτάμε που θέλουν να δουλέψουν. Όμως μια 7χρονη έχει θέσει ήδη τους μελλοντικούς της στόχους. Θέλει να εργαστεί στη Google.

Πώς πήρε μια τέτοια απόφαση η μόλις 7 ετών Χλόη; Μάλλον φταίει ο πατέρας της που της έδειξε φωτογραφίες από τα υπερπαραγωγής γραφεία του κολοσσού. Αυτό της έδωσε τη σιγουριά να απαντάει πλέον στην παιδική αυτή ερώτηση με βεβαιότητα.

Εκτός αυτού όμως η μικρή Χλόη, πέρασε και στο επόμενο βήμα. Έστειλε ένα γράμμα στη Google εκφράζοντας την επιθυμία της να δουλέψει στην εταιρεία όταν μεγαλώσει.

170216100221 chloe bridgewaters letter to google exlarge 169

Αγαπητό αφεντικό της Google,

To όνομά μου είναι Χλόη και όταν μεγαλώσω θα ήθελα να δουλέψω στην Google. Θα ήθελα επίσης να δουλέψω σε ένα εργοστάσιο σοκολάτας και να πάρω μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο άθλημα της κολύμβησης. Πηγαίνω κολύμβηση κάθε Σάββατο και Τρίτη. Ο πατέρας μου, μου είπε ότι θα μπορώ να κάθομαι σε τεράστια πουφ και να οδηγώ μικρά οχήματα για κούρσες αν θα δουλεύω στη Google. Moυ αρέσουν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και έχω επίσης τάμπλετ και παίζω παιχνίδια. Ο πατέρας μου, μου είπε ότι θα μου πάρει έναν υπολογιστή μία ημέρα. Είμαι 7 χρονών και οι δάσκαλοί μου λένε στη μαμά μου και τον μπαμπά μου ότι είμαι καλή μαθήτρια και ότι αν συνεχίσω έτσι μία ημέρα θα μπορώ να δουλέψω στη Google. H αδελφή μου η Χόλι είναι επίσης πολύ έξυπνη και της αρέσουν οι κούκλες και να μεταμφιέζεται γιατί είναι 5 χρονών. Ο πατέρας μου, μου είπε να κάνω αίτηση για μία δουλειά στη Google. Δεν ξέρω τι ακριβώς σημαίνει αίτηση άλλα είπε ότι είναι κάτι σαν αυτό το γράμμα που σας γράφω τώρα.

Σας ευχαριστώ που διαβάσατε το γράμμα μου.

Είναι το πρώτο γράμμα που γράφω εκτός από εκείνο που γράφω στον Άγιο Βασίλη. Αντίο.

Χλόη Μπριτζγουότερ, 7 ετών

Ο δυναμικός χαρακτήρας της Χλόη και η εμπιστοσύνη στον εαυτό της και τις ιδέες της την απέφεραν μια μοναδική απάντηση από την εταιρεία, και μάλιστα από τον ίδιο τον διευθύνοντα σύμβουλο της Google, Sundar Pichai.

170216100654 sundar pichais response to 7 year old girl exlarge 169

Σε ευχαριστώ πολύ για το γράμμα σου. Χαίρομαι που σου αρέσουν τα ρομπότ και οι υπολογιστές και ελπίζω να συνεχίσεις να μαθαίνεις περισσότερα πράγματα για την τεχνολογία. Νομίζω ότι αν συνεχίσεις να δουλεύεις σκληρά και να ακολουθείς τα όνειρά σου, μπορείς να πετύχεις ό,τι βάλεις στο μυαλό σου -από το να εργαστείς στην Google, μέχρι να κολυμπήσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Περιμένω να μου στείλεις αίτηση εργασίας όταν τελειώσεις το σχολείο! Εύχομαι τα καλύτερα σε σένα και στην οικογένειά σου.

Ο πατέρας της μικρής ανέβασε στο LinkedIn την επιστολή και δεν άργησε να κάνει τον γύρο του διαδικτύου αλλά και των μέσων ενημέρωσης.

7-year-old girl asks Google for a job - and gets a response

By Delaney Strunk, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ