ΚΟΣΜΟΣ

Ποιον προορίζει ο Τραμπ για σύμβουλό του στα θέματα εθνικής ασφάλειας

Ποιον προορίζει ο Τραμπ για σύμβουλό του στα θέματα εθνικής ασφάλειας
REUTERS/Kevin Lamarque

Μετά το σκάνδαλο και την παραίτηση του Μάικλ Φλιν από τη θέση του συμβούλου του προέδρου των ΗΠΑ για θέματα εθνικής ασφαλείας (NSA), ο Ντόναλντ Τραμπ ψάχνει τον επόμενο έμπιστο σύμβουλό του.

Ήδη την θέση αυτή έχει αναλάβει προσωρινά ο στρατηγός Κιθ Κέλογκ και ο Τραμπ φαίνεται να εξετάζει σοβαρά την μονιμοποίησή του παρ΄ ότι υπάρχουν ακόμα τρεις υποψήφιοι για τη θέση αυτή.

"Ο στρατηγός Κιθ Κέλογκ, που τον γνωρίζω εδώ και πολλά χρόνια, είναι κατάλληλος για τη θέση στην NSA, όπως και άλλοι τρεις" ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter.

Σημειώνεται πως η θέση παραμένει κενή από την Δευτέρα, όταν ο Φλιν υπέβαλε την παραίτησή του αφού αποκαλύφθηκαν οι επαφές που είχε με τον Ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον πριν αναλάβει τα καθήκοντά του ο Τραμπ. Ο πρόεδρος πρότεινε τη θέση στον αντιναύαρχο Ρόμπερτ Χόργουορντ που όμως την απέρριψε για προσωπικούς λόγους.

Λίγα λεπτά μετά το προεδρικό μήνυμα ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Ρέινς Πρίμπους ρωτήθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι Fox News ποιοι είναι οι πιθανοί υποψήφιοι. "Συζητάμε με πολλά πρόσωπα. Αλλά υπάρχει επίσης και ο στρατηγός Κέλογκ που είναι ήδη εκεί", είπε, χαρακτηρίζοντάς τον "εξαιρετικά ταλαντούχο".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ