ΚΟΣΜΟΣ

Σύλληψη και τέταρτου υπόπτου για τη δολοφονία του αδελφού του Κιμ Γιονγκ Ουν

Σύλληψη και τέταρτου υπόπτου για τη δολοφονία του αδελφού του Κιμ Γιονγκ Ουν
REUTERS/Edgar Su

Ακόμη ένας ύποπτος συνελήφθη από τις Αρχές της Μαλαισίας για την δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ, ετεροθαλή αδελφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο συλληφθείς είναι ένας Βορειοκορεάτης που ονομάζεται Ρι Γιόνγκ Τσολ και έχει γεννηθεί το 1970. Συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας στην πολιτεία Σελανγκόρ, αναφέρει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Πρόκειται για τον τέταρτο ύποπτο που συλλαμβάνεται στο πλαίσιο των ερευνών για τον φόνο του Κιμ Γιονγκ Ναμ τη Δευτέρα στην Κουάλα Λουμπούρ.

Την ίδια ώρα η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε πως θα απορρίψει κατηγορηματικά τα αποτελέσματα της νεκροψίας του Κιμ Γιονγκ Ναμ.

kim jong nam

(Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ/Kyodo/via REUTERS)

«Αφού οι μαλαισιανές αρχές προχώρησαν στη νεκροψία χωρίς την άδεια μας και την παρουσία μας, θα απορρίψουμε κατηγορηματικά το αποτέλεσμα της νεκροψίας που διεξάγεται μονομερώς», ανέφερε ο πρεσβευτής της Βόρειας Κορέας Κανγκ Τσολ στην ανακοίνωση που διάβασε στους δημοσιογράφους έξω από το νοσοκομείο.

Μάλιστα στην ανακοίνωση δεν γινόταν καμία αναφορά στην ταυτότητα του Ναμ, τον οποίο ανέφεραν απλά ως «έναν από τους πολίτες» της χώρας, ενώ ζητούν από την Μαλαισία να της παραδώσουν αμέσως τη σορό του.

Διαβάστε επίσης:

Αυτή είναι η γυναίκα που δηλητηρίασε τον αδελφό του Κιμ Γιονγκ Ουν (pics)

Η Β. Κορέα απορρίπτει τα αποτελέσματα της νεκροψίας του Κιμ Γιονγκ Ναμ

Συνελήφθη και τρίτος ύποπτος για τη δολοφονία του αδελφού του Κιμ Γιονγκ Ουν

ΔΗΜΟΦΙΛΗ