ΚΟΣΜΟΣ

8 εκπληκτικά πράγματα που μπορείτε να προσθέσετε στον καφέ σας

8 εκπληκτικά πράγματα που μπορείτε να προσθέσετε στον καφέ σας
Reuters

Τον καφέ συνήθως τον απολαμβάνουμε σκέτο ή προσθέτοντας λίγη ζάχαρη και κρέμα. Ένας απολαυστικός καφές όμως μπορεί να γίνει πιο απολαυστικός αν αρωματιστεί σωστά.

Σας παρουσιάζουμε μερικές ιδέες για να μην τον βαρεθείτε ποτέ. Κάποιες είναι πικάντικες, κάποιες αρωματικές αλλά όλες γευστικές και ιδιαίτερες, εμπνευσμένες από χώρες του εξωτερικού.

Κάρδαμο: Πρόκειται για ένα μπαχαρικό που συνήθως προστίθεται στον καφέ στην Μέση Ανατολή δίνοντάς τους μια εξωτική γεύση. Ρίξτε σπόρους κάρδαμου σε ζεστό νερό και αφήστε τους για 20 λεπτά. Μετά χρησιμοποιείστε το νερό για να φτιάξετε καφέ

Αλάτι: Η πρωτότυπη αυτή κίνηση θα βελτιώσει τη γεύση αλλά, πάνω από όλα, θα αφαιρέσει την πικράδα που παίρνει ο καφές όταν μένει πολλές ώρες στην κανάτα της καφετιέρας.

Κανέλα: Βοηθάει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος. Καταπραϋντική και γλυκιά, η καλύτερη προσθήκη στο ξεκίνημα της μέρας, που συνήθως εξελίσσεται μέσα στο στρες.Προσθέτοντας κανέλα στον καφέ μπορείτε να εξεικονίσετε πολλές θερμίδες ανά φλιτζάνι.

Βούτυρο: Η προσθήκη βουτύρου στον καφέ αυξάνει την ενέργεια. Ορισμένοι το χρησιμοποιούν ακόμη και ως υποκατάστατο για το πρωινό. Για γενιές, οι Θιβετιανοί βάζουν στο τσάι τους βούτυρο από το γάλα των Γιάκ. Οι ειδικοί τονίζουν ότι το βούτυρο πρέπει να είναι ανάλατο, ενώ οι κόκκοι του καφέ πρέπει να είναι χαμηλοί σε τοξίνες.

Αλκοόλ: Η προσθήκη αλκοόλ στον καφέ δεν είναι κάτι νέο. Συνηθίζεται στην Ιρλανδία αλλά και στην Σουηδία. Ορισμένοι προσθέτουν ακόμα και βότκα μέσα στον καφέ.

Εκχύλισμα βανίλιας: Αν θέλετε να γλυκάνετε τον καφέ σας και δεν θέλετε να βάλετε ζάχαρη μέσα σε αυτόν δοκιμάστε μερικές σταγόνες από εκχύλισμα βανίλιας. Αν θέλετε κάποια άλλη γεύση μπορείτε να δοκιμάσετε ακόμα και εκχύλισμα αμυγδάλου.

Γάλα καρύδας: Είναι μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική λύση αντί για κανονικό γάλο.

Παγωτό: Κατάλληλο για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Απόλαυση δυο σε ένα. Καφές και παγωτό μαζί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ