ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: 26 προσαγωγές για την βομβιστική επίθεση στο Βιρανσεχίρ

Τουρκία: 26 προσαγωγές για την βομβιστική επίθεση στο Βιρανσεχίρ
REUTERS/Kadir Celikcan

Η αστυνομία προσήγαγε 26 ανθρώπους ως υπόπτους για την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην πόλη Βιρανσεχίρ, νοτιοανατολικά της Τουρκίας, όπου ένα εντεκάχρονο παιδί έχασε τη ζωή του.

Ένα αυτοκίνητο γεμάτο εκρηκτικά πυροδοτήθηκε από απόσταση το βράδυ της Παρασκευής στον κήπο ενός οικιστικού συγκροτήματος όπου διαμένουν δικαστές και εισαγγελείς με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα 11χρονο αγόρι και ένας φρουρός ασφαλείας, ενώ δεκαεπτά ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν.

"Το όχημα-βόμβα πυροδοτήθηκε τη στιγμή που ένας φρουρός που το είδε να σταθμεύει ετοιμαζόταν να βγάλει το όπλο του, σκοτώνοντάς τον", δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Σοϊλού στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας πως η έκρηξη προκάλεσε ζημιές σε 14 γειτονικά κτίρια.

640x640 3

REUTERS/Kadir Celikcan

Έντεκα άνθρωποι παραμένουν στο νοσοκομείο, επισήμανε ο ίδιος, μεταξύ των οποίων και δύο που νοσηλεύονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

"Από χθες βράδυ, συνολικά 26 άνθρωποι προσήχθησαν και οι δυνάμεις ασφαλείας μας πραγματοποιούν την απαραίτητη εργασία", πρόσθεσε. Ανακοίνωση που εκδόθηκε προηγουμένως από το γραφείο του επαρχιακού κυβερνήτη ανέφερε πως ο ιδιοκτήτης του οχήματος που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση περιλαμβάνεται στους προσαχθέντες.

Εικόνες από το σημείο δείχνουν δεκάδες αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα μέσα στο οικιστικό συγκρότημα να έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές, ενώ παράθυρα και μπαλκόνια κτιρίων έχουν καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς. Τουρκικές σημαίες ήταν υψωμένες στο πλάι των κτιρίων.

640x640 4 copy

REUTERS/Kadir Celikcan

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης. Ο κυβερνήτης της Σανλιούρφα Γκιουνγκόρ Αζίμ Τούνα δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, πως την επίθεση πραγματοποίησαν μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ