Βέλγιο: Εκτροχιάστηκε επιβατικό τρένο, αναφορές για θύματα
Μια επιβατική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε το Σάββατο κοντά στις Βρυξέλλες και σύμφωνα με αξιωματούχο του βελγικού οργανισμού για τα τρένα, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τουλάχιστον 27 τραυματίστηκαν.
Όπως δήλωσε στα βελγικά μέσα ενημέρωσης ο Φρεντερίκ Πετί, αξιωματούχος του οργανισμού Infrabel, το ατύχημα σημειώθηκε τη στιγμή που το τρένο αναχωρούσε από τον σταθμό Leuven και κατευθυνόταν προς τις Βρυξέλλες, πριν προλάβει ακόμη να αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα.
Στο σημείο έσπευσαν σωστικά συνεργεία, ενώ σύμφωνα με το reuters δύο εκ των τραυματιών βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.
Προς το παρόν έχουν διακοπεί όλα τα δρομολόγια των τρένων από και προς το Leuven, που βρίσκεται 20 χιλιόμετρα ανατολικά της βελγικής πρωτεύουσας.
ΧΡΗΜΑ
Τσουχτερά πρόστιμα για μετακινήσεις χωρίς εισιτήριο στα ΜΜΜ – Ποιες είναι οι νέες ποινές
05:00
ΧΡΗΜΑ
Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Πότε λήγουν οι αιτήσεις - Δικαιούχοι και εισοδηματικά κριτήρια
04:00
ΧΡΗΜΑ
«Νταντάδες της Γειτονιάς»: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα- Βήμα προς βήμα η διαδικασία εγγραφής
03:00
ΧΡΗΜΑ
«Σήμα Διαφορετικότητας»: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα
02:00
ΧΡΗΜΑ