ΚΟΣΜΟΣ

Σομαλία: Επίθεση αυτοκτονίας με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες

Σομαλία: Επίθεση αυτοκτονίας με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες
REUTERS / FEISAL OMAR

Τριάντα εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 50 τραυματίστηκαν, όταν αυτοκίνητο εξερράγη σε αγορά της πρωτεύουσας της Σομαλίας, Μογκαντίσου, όπως δήλωσε τοπικός αξιωματούχος.

Το αυτοκίνητο οδηγούσε βομβιστής αυτοκτονίας, κατά δήλωση του Άχμεντ Αμπντούλε Άφραξ, δημάρχου της περιοχής Ουαντατζίρ, όπου σημειώθηκε η βομβιστική επίθεση.

«Μεταφέραμε 39 πτώματα και υπάρχουν πολλοί τραυματίες», τόνισε στο πρακτορείο Reuters ο Αμπντικαντίρ Αμπντιραχμάν, διευθυντής της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων «Ααμίν».

Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Αλ Σαμπάμπ, οργάνωση ισλαμιστών αναρτών που πολεμά την υποστηριζόμενη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση, δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την επίθεση, αν και όλα συγκλίνουν ότι κρύβεται πίσω από αυτή.

Η Αλ Σαμπάμπ εξακολουθεί να πραγματοποιεί φονικές βομβιστικές επιθέσεις παρά το γεγονός ότι έχει χάσει μεγάλο μέρος του εδάφους που κατείχε από την ειρηνευτική δύναμη της Αφρικανικής Ένωσης, η οποία υποστηρίζει τη σομαλική κυβέρνηση.

Αυτό τον μήνα η Σομαλία εξέλεξε πρόεδρο, τον Μοχάμεντ Αμπντουλάχι Μοχάμεντ, ο οποίος έχει αμερικανική και σομαλική υπηκοότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ