ΚΟΣΜΟΣ

Χιλιάδες Ρουμάνοι ξανά στους δρόμους απαίτησαν παραίτηση της κυβέρνησης

Χιλιάδες Ρουμάνοι ξανά στους δρόμους απαίτησαν παραίτηση της κυβέρνησης
Twitter / Valerio De Cesaris

Χιλιάδες Ρουμάνοι πλημμύρισαν ξανά τους δρόμους της χώρας απαιτώντας την παραίτηση της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης, η οποία παραμένει αντιμέτωπη με ένα πρωτοφανές κίνημα διαμαρτυρίας μετά την απόπειρά της στα τέλη Ιανουαρίου να καταστήσει πιο ευέλικτη τη νομοθεσία κατά της διαφθοράς.

Αψηφώντας την καταρρακτώδη βροχή, τουλάχιστον 2.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Βουκουρεστίου, μπροστά από την έδρα της κυβέρνησης φωνάζοντας «κλέφτες» και καλώντας τους κυβερνώντες σε παραίτηση, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Η νυν κυβέρνηση έχασε κάθε ίχνος αξιοπιστίας. Το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα κέρδισε τις εκλογές, εμείς δεν το αμφισβητούμε, όμως πρέπει να βρούμε τίμιους ανθρώπους για να κυβερνήσουν την χώρα», δήλωσε ένας εκ των διαδηλωτών, σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Είναι σημαντικό να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση, να λέμε στους κυβερνώντες ότι τους παρακολουθούμε και δεν ανεχόμαστε τη διαφθορά», είπε από την πλευρά της η 45χρονη Μανταλίνα, που επίσης συμμετείχε στην κινητοποίηση.

Στην πόλη Κλουζ διαδήλωσαν τουλάχιστον 3.000 άτομα, κρατώντας σημαίες της Ρουμανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ