Έξαλλος ο Αναστασιάδης με τον Ακκιντζί: «Η υπομονή έχει όρια»
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε πως θα προσέλθει στην συνάντηση της Πέμπτης με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακκιντζί, τονίζοντας βέβαια πως «η υπομονή έχει όρια».
«Εάν, είπε, εννοεί ο κ. Ακιντζί και επιθυμεί τη λύση του Κυπριακού προβλήματος, να αφήσει τις προφάσεις», είπε.
Σχολιάζοντας δηλώσεις των κυρίων Τσαβούσογλου και Ακκιντζί , οι οποίοι τον κάλεσαν να διορθώσει το «λάθος» της Βουλής σε σχέση με το ενωτικό δημοψήφισμα του 1950 ο κ. Αναστασιάδης απάντησε:
«Εύχομαι ο κ. Ακιντζί να έχει την ανάλογη τόλμη επιτέλους να καλέσει τα κόμματα, που υποστηρίζουν, είτε την απόσχιση είτε το ψευδοκράτος, και γενικότερα τις απαράδεκτες θέσεις που προβάλλουν, να μπορέσει επιτέλους να δημιουργήσει ένα κλίμα που να εμπνέει εμπιστοσύνη και στην ελληνοκυπριακή πλευρά».
Για ένα ασήμαντο, ελάχιστο γεγονός, θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των διαπραγματεύσεων που διακόπτεται ο διάλογος, και «εγωιστικά κάποιοι εμμένουν να νομίζουν ότι μπορεί να ταπεινώσουν τους συνομιλητές τους» σημείωσε ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης.
Διαβάστε επίσης:
Ακιντζί για Κυπριακό: Η ιδέα της Ένωσης είναι η αρχή όλων των κακών στο νησί μας
Έμμεσες απειλές Τσαβούσογλου για το Κυπριακό: «Θα πράξουμε τα δέοντα»
Αναστασιάδης: Δεν θα εμπλακώ σε ένα αχρείαστο παιχνίδι επίρριψης ευθυνών
Pizza Fan: «Παρακολουθούμε τις εξελίξεις - Δεν υπάρχουν απολύσεις αυτή τη στιγμή» λέει ο Καραγκούνης
14:48
Συνελήφθη 45χρονη υπεύθυνη μπαρ που σέρβιρε αλκόολ σε σχολικό πάρτι
14:43
Ιράν: Φόβοι για ελλείψεις φυσικού αερίου τον χειμώνα – Έκκληση για μείωση της κατανάλωσης κατά 10%
14:38
Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας στους πολίτες ενόψει της κακοκαιρίας
14:28