ΚΟΣΜΟΣ

Θα περάσει μια εβδομάδα κλεισμένος σε ένα βράχο και στη συνέχεια θα κλωσήσει αυγά (vid)

Θα περάσει μια εβδομάδα κλεισμένος σε ένα βράχο και στη συνέχεια θα κλωσήσει αυγά (vid)
Reuters

Από το μεσημέρι της Τετάρτης ο εκκεντρικός Γάλλος καλλιτέχνης Abraham Poincheval έχει κλειστεί σε ένα συμπαγή πέτρινο όγκο βάρους 12 τόνων.

Βράχοι έχουν τοποθετηθεί στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης στο Palais de Tokyo, και συνδέονται με τον εξωτερικό κόσμο με αγωγό εξαερισμού και ένα τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης.

Μια μηχανή καταγράφει τους καρδιακούς ρυθμούς του Poincheval όλο το 24ωρο. Τις επτά ημέρες που αυτό θα είναι το σπίτι του θα τρέφεται με παστουρμά, έτοιμες σούπες και άλλα υγρά. Όπως αναφέρει ο Guardian αδιευκρίνιστο παραμένει πώς ο Poincheval θα πηγαίνει στην τουαλέτα.

Όταν θα βγει από το βράχο θα ξεκινήσει στις 29 Μαρτίου να κλωσσάει 12 αβγά κότας. Επί 26 ημέρες θα προσπαθήσει να διατηρήσει θερμοκρασία 37 βαθμών, ώστε τα αβγά να εκκολαφθούν.

Αυτή δεν είναι η πρώτη περίεργη παράσταση που δίνει ο καλλιτέχνης. Πέρασε μία εβδομάδα σε μια πλατφόρμα σε ύψος 20 μέτρων από το έδαφος, ενώ διέσχισε τις Βόρειες Άλπεις με τη βοήθεια μιας κυκλικής κάψουλας. Επιπλέον, έζησε για δύο εβδομάδες στο εσωτερικό του κουφαριού μιας αρκούδας και διέπλευσε τον ποταμό Ροδανό μέσα σε ένα τεράστιο μπουκάλι μήκους 6 μέτρων. Χαρακτηρίζει την τελευταία αυτή εκκεντρικότητά του ως 'ένα εσωτερικό ταξίδι για ν' ανακαλύψει τον κόσμο'.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ