ΚΟΣΜΟΣ

Ιντιάνα: Τυχερό δελτίο κερδίζει το ποσό των 435 εκατ. δολαρίων

Ιντιάνα: Τυχερό δελτίο κερδίζει το ποσό των 435 εκατ. δολαρίων
REUTERS/Shannon Stapleton

Ένα τυχερό δελτίο στην Ιντιάνα πρόσφερε την Τετάρτη το ποσό των 435 εκατομμυρίων δολαρίων, ένα εκ των μεγαλύτερων τζάκποτ στην ιστορία του αμερικανικού τυχερού παιχνιδιού Powerball.

Οι τυχεροί αριθμοί ήταν 52, 10, 61, 28 και 13 με Powerball το 2. Το τυχερό δελτίο στην Ιντιάνα κέρδισε το τζακπότ των 435 εκατομμυρίων δολαρίων, το έβδομο μεγαλύτερο στην ιστορία του παιχνιδιού.

Μάλιστα, οι πιθανότητες που υπήρχαν να κερδίσει κάποιος αυτό το τζάκποτ ήταν 1 στις 292.201.338.

Τον Ιανουάριο του 2016 το τζάκποτ του Powerball είχε φτάσει το ποσό ρεκόρ του 1,6 δισεκατομμυρίου δολαρίων, το οποίο κέρδισαν τρεις υπερτυχεροί στην Φλόριντα, την Καλιφόρνια και το Τενεσί. Το δελτίο αυτό έχει ξεπεράσει το ποσό των 400 εκατομμυρίων δολαρίων μόνον λίγες φορές.

Σημειώνεται πως τα δελτία του Powerball πωλούνται σε 44 πολιτείες, όπως και στην πρωτεύουσα Ουάσινγκτον, το Πουέρτο Ρίκο και τις αμερικανικές Παρθένους Νήσους. Οι παίκτες μπορούν να αγοράσουν ένα δελτίο των 2 δολαρίων με τους αριθμούς που θέλουν αυτοί ή να αγοράσουν ένα έτοιμο δελτίο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Τα μισά από τα έσοδα των πωλήσεων από το Powerball δίδονται στους νικητές, ενώ το 40% δίδεται στις κυβερνήσεις των πολιτειών για να διατεθεί σε τομείς όπως η εκπαίδευση και το υπόλοιπο 10% στα καταστήματα λιανικής που πωλούν τα δελτία, όπως και για την κάλυψη άλλων διοικητικών δαπανών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ