ΚΟΣΜΟΣ

Μάχες στο αεροδρόμιο της Μοσούλης ανάμεσα σε στρατό και τζιχαντιστές (pics)

Μάχες στο αεροδρόμιο της Μοσούλης ανάμεσα σε στρατό και τζιχαντιστές (pics)
REUTERS/Zohra Bensemra

Μεγάλη επιχείρηση για να ανακτήσει τον έλεγχο της Μοσούλης εκδιώκοντας τους τζιχαντιστές, πραγματοποιεί ο ιρακινός στρατός έχοντας τη συνδρομή των αμερικανικών δυνάμεων και πρώτο μέλημά του είναι να απελευθερώσει το δυτικό κομμάτι της πόλης από το Ισλαμικό Κράτος και να ανακαταλάβει το αεροδρόμιο, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τον ιρακινό στρατηγό, Raid Shakir Jaudat.

Παράλληλα, σύμφωνα, πάντα με τον στρατηγό Jaudat, στρατιώτες και ομοσπονδιακοί αστυνομικοί που υποστηρίζονται από βαρύ πυροβολικό και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) επιτίθενται στις στρατηγικής σημασίας εγκαταστάσεις.

m2 copy

«Οι ομοσπονδιακές αστυνομικές δυνάμεις έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν τη μάχη του αεροδρομίου μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Έχουμε καταστρέψει την πλειοψηφία των αμυντικών θέσεων του εχθρού, παρακολουθούμε τις κινήσεις τους και τα μαχητικά μας τους καταδιώκουν», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Jaudat.

m4

Σύμφωνα με πηγές του CNNi από τη Μοσούλη, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν εδώ και καιρό σαμποτάρει τους διαδρόμους προσγείωσης προκειμένου να αποτρέψουν τη χρήση τους για ευνόητους λόγους.

m5

Την ίδια ώρα, οι ιρακινές αντιτρομοκρατικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επίθεση στη στρατιωτική βάση αλ-Γκαζλάνι που βρίσκεται δυτικά του αεροδρομίου της Μοσούλης και η οποία επίσης ήταν υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών. Την είδηση μετέδωσε ο επικεφαλής των ιρακινών δυνάμεων στη Νινεβή μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε.

MOSUL

Οι προσπάθειες για ανακατάληψη της δυτικής Μοσούλης άρχισαν το πρωί της περασμένης Κυριακής, έπειτα από την πετυχημένη επιχείρηση ανακατάληψης πολύ μεγάλου μέρους της ανατολικής Μοσούλης, με απώτερο, βέβαια, στόχο την ολοκληρωτική εκδίωξη των τζιχαντιστών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ