ΚΟΣΜΟΣ

Ο Γκορμπατσόφ πουλάει τη βίλα του στη Βαυαρία

Ο Γκορμπατσόφ πουλάει τη βίλα του στη Βαυαρία
REUTERS/Sergei Karpukhin

Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, αποφάσισε να πουλήσει την βίλα του στις Βαυαρικές Άλπεις, στην οποία εδώ και τρία χρόνια δεν μένει κανένα μέλος της κομμουνιστικής οικογένειας.

Όπως είναι φυσικό, η τιμή του τριώροφου οικήματος κατασκευής 1908 και 17 δωματίων το οποίο είχε αγοράσει η μοναχοκόρη του πρώην ηγέτη Ιρίνα πριν από δέκα περίπου χρόνια, ανέρχεται στα 7 εκατομμυρία ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, ο δήμαρχος της μικρής πόλης Όμπεραχ, ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ ζούσε στο σπίτι αυτό κυρίως μόνος του, ωστόσο τα τελευταία χρόνια σπανίως επισκέπτονταν την Βαυαρία.

Όποτε όμως την επισκέπτονταν, οι κάτοικοι της μικρής πόλης Όμπεραχ, τον συναντούσαν συχνά στους δρόμους και τα εστιατόρια της περιοχής. Η συνολική έκταση του οικοπέδου, μέσα στο οποίο βρίσκεται η βίλα των 600 τετραγωνικών μέτρων, είναι συνολικά 2,6 στρέμματα.

Ο τοπικός Τύπος αναφέρει πως υποψήφιος αγοραστής της είναι ο ρώσος μεγιστάνας Αλισέρ Ουσμάνοφ ο οποίος ήδη διαθέτει κάποια ακίνητα στις όχθες της λίμνης Τέγκερενζεε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ