ΚΟΣΜΟΣ

Πρώην επικεφαλής της ΚΚΚ στηρίζει δημόσια την Λεπέν

Πρώην επικεφαλής της ΚΚΚ στηρίζει δημόσια την Λεπέν
REUTERS/Mohamed Azakir

Η Μαρίν Λεπέν -που είναι υποψήφια στις γαλλικές προεδρικές εκλογές- μόλις απέκτησε ακόμα έναν σύμμαχο, καθώς ο Ντέιβιντ Ντουκ, πρώην ηγέτης της αμερικανικής ρατσιστικής οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν εξέφρασε δημόσια την υποστήριξή του στην ίδια, ενώ έδωσε και τους επαίνους του στον πατέρα της υποψήφιας Ζαν-Μαρί Λεπέν.

«Ο πατέρας της είναι ένας σπουδαίος άνδρας, ένας αληθινός πατριώτης. Μεγάλωσε μια γυναίκα ευφυή και ισχυρή πού γνωρίζει πώς κάνει κανείς πολιτική τον 21ο αιώνα», έγραψε στον Twitter ο Ντέιβιντ Ντουκ, πρώην επικεφαλής ενός κινήματος που ιδρύθηκε πριν από 150 χρόνια και υποστηρίζει την «ανωτερότητα» της λευκής φυλής ενώ είναι συνώνυμο των λιντσαρισμάτων και των δολοφονιών μελών μειονοτήτων στις ΗΠΑ.

Ο Ντουκ που σήμερα είναι 66 ετών, είχε αποτύχει να αναδειχθεί σε διάφορα πολιτικά αξιώματα για τα οποία είχε θέσει υποψηφιότητα τις δεκαετίες του 1980 και του 1990 και ήταν για τρία χρόνια μέλος της πολιτειακής Βουλής της Λουιζιάνας, -από το 1989 ως το 1992.

Η Μαρίν Λεπέν από την πλευρά της εξεδίωξε τον Αύγουστο του 2015 τον πατέρα της από το Εθνικό Μέτωπο (FN) του οποίου ηγείται, αφού εκείνος έκανε νέες δηλώσεις με τις οποίες αρνήθηκε τη διάπραξη του Ολοκαυτώματος. Υπενθυμίζεται πως ο Ζαν-Μαρί Λεπέν είχε δηλώσει τον Απρίλιο του 2015 ότι οι θάλαμοι αερίων ήταν μια «λεπτομέρεια» του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις πάντως, η Μαρίν Λεπέν θα κερδίσει στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, που προβλέπεται να διεξαχθεί στα τέλη Απριλίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ