ΚΟΣΜΟΣ

Κινηματογραφική… ανώμαλη προσγείωση στην Ολλανδία (pics&vid)

Κινηματογραφική… ανώμαλη προσγείωση στην Ολλανδία (pics&vid)
REUTERS/Toussaint Kluiters

Κινηματογραφική προσγείωση αεροσκάφους σημειώθηκε στο αεροδρόμιο Σίπχολ στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας.

Συγκεκριμένα, με το... φτερό κατέληξε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Σίπχολ, ένα αεροπλάνο DHC-8 της εταιρείας Flybe, εν μέσω καταιγίδας, χωρίς ευτυχώς κανείς από τους 59 επιβάτες του να τραυματιστεί.

Σε βίντεο από την ανώμαλη προσγείωση διακρίνεται το αεροσκάφος, που είχε απογειωθεί το Εδιμβούργο της Σκωτίας, να προσπαθεί να διατηρήσει την πορεία του ενώ προσεγγίζει τον διάδρομο. Μόλις κατεβαίνει, γέρνει στο ένα πλευρό, το δεξί φτερό του αγγίζει την πίστα και αμέσως σταματάει.

Οι ολλανδικές αρχές διεξάγουν έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος.

"Το σύστημα προσγείωσης κατέρρευσε μόλις άγγιξε το έδαφος", εξήγησε ένας εκπρόσωπος του αεροδρομίου, ο Γιάκο Μπάρτελντς. "Κανείς δεν τραυματίστηκε" και όλοι οι επιβάτες απομακρύνθηκαν και μεταφέρθηκαν με λεωφορείο στο κεντρικό κτίριο του αεροδρομίου.

OLLANDIA 2

Η θύελλα, που συνοδεύεται από ανέμους ταχύτητας 100-120 χιλιομέτρων την ώρα, προκάλεσε πολλές καθυστερήσεις και ματαιώσεις πτήσεων από το Σίπχολ. Περίπου στο 60% των πτήσεων παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις περίπου μισής ώρας.

Προβλήματα λόγω των ανέμων έχουν προκληθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας, κυρίως επειδή ξεριζώθηκαν δέντρα ή επειδή νταλίκες ανατράπηκαν και έκλεισαν τους δρόμους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ