ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον 42 νεκροί από αιματηρές επιθέσεις αυτοκτονίας στη Συρία

Τουλάχιστον 42 νεκροί από αιματηρές επιθέσεις αυτοκτονίας στη Συρία
REUTERS/Bassam Khabieh/Φωτογραφία αρχείου

Οι επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον δύο εδρών των υπηρεσιών κρατικής ασφάλειας στην πόλη Χομς της κεντρικής Συρίας προκάλεσαν τον θάνατο 42 ανθρώπων, ανάμεσά τους μέλη των υπηρεσιών πληροφοριών, σύμφωνα με τον απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

"Υπήρχαν τουλάχιστον έξι δράστες στις επιθέσεις αυτές και ορισμένοι από αυτούς ανατινάχθηκαν έξω από τις έδρες των υπηρεσιών Κρατικής Ασφάλειας και Πληροφοριών του στρατού", δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

Ο αρχηγός των Υπηρεσιών Πληροφοριών του Στρατού στη συριακή πόλη Χομς σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια σειράς επιθέσεων αυτοκτονίας που σημειώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί εναντίον δύο εδρών των υπηρεσιών Κρατικής Ασφάλειας, μετέδωσε η κρατική συριακή τηλεόραση.

"Ο αρχηγός της διεύθυνσης υπηρεσιών Πληροφοριών του Στρατού στη Χομς, στρατηγός Χασάν Ντααμπούλ, σκοτώθηκε στις επιθέσεις αυτοκτονίας τρομοκρατών που είχαν στόχο δύο έδρες της υπηρεσίας Κρατικής Ασφάλειας στη Χομς και διαπράχθηκαν από έξι καμικάζι", πρόσθεσε η συριακή τηλεόραση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ