Οι συριακές δυνάμεις δίνουν μάχη για ανακατάληψη περιοχών βορειοδυτικά της χώρας
Συνεχίζεται ο σκληρός πόλεμος του συριακού στρατού και των συμμάχων του κατά του Ισλαμικού κράτους, με στρατεύματα του να προωθούνται αιφνιδιαστικά κατά το τελευταίο 24ωρο σε περιοχές που ελέγχονται από τους τζιχαντιστές στα βορειοδυτικά της Συρίας.
Όπως αναφέρει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχει την έδρα του στη Βρετανία, η προέλαση των συριακών στρατιωτικών δυνάμεων γίνεται ανατολικά και νοτίως της αλ-Μπαμπ, επεκτείνοντας τον έλεγχο τους σε 14 χωριά, σε απόσταση 25 χλμ., από την Λίμνη Άσαντ.
Οι περιοχές που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους, στα βορειοδυτικά της Συρίας, έχουν μειωθεί ουσιαστικά τους τελευταίους μήνες, μετά την επιτυχή προέλαση τριών στρατιωτικών δυνάμεων που δραστηριοποιούνται εναντίον τους, αναφέρει το ΑΠΕ.
Με την κατάληψη περιοχών που είχε υπό τον έλεγχό του το Ισλαμικό Κράτος, νοτίως της αλ-Μπαμπ, ο στρατός της Συρίας αποτρέπει κάθε πιθανή κίνηση της Τουρκίας και των ένοπλων ομάδων που υποστηρίζει προς τις νότιες περιοχές της πόλης.
Παράλληλα, με την ίδια αμυντική τακτική, οι στρατιωτικές δυνάμεις της Συρίας πλησιάζουν πιο κοντά στην ανακατάληψη και τον έλεγχο των υδατικών πόρων του Χαλεπίου.
Βουλή: Στα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας η δικογραφία του ΟΠΕΚΕΠΕ για τους 11 «γαλάζιους» βουλευτές
10:05
Πώς οι Αμερικανοί έχασαν επτά πολεμικά αεροπλάνα στον πόλεμο στο Ιράν
10:00
Πώς η Snappi μειώνει το κόστος των μετακινήσεων πέρα από το Fuel Pass
10:00
Μαρινάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει στο σωστό χρόνο» για τις έδρες εμπλεκόμενων βουλευτών
09:53