ΚΟΣΜΟΣ

Οι συριακές δυνάμεις δίνουν μάχη για ανακατάληψη περιοχών βορειοδυτικά της χώρας

Οι συριακές δυνάμεις δίνουν μάχη για ανακατάληψη περιοχών βορειοδυτικά της χώρας
REUTERS/Ammar Abdullah

Συνεχίζεται ο σκληρός πόλεμος του συριακού στρατού και των συμμάχων του κατά του Ισλαμικού κράτους, με στρατεύματα του να προωθούνται αιφνιδιαστικά κατά το τελευταίο 24ωρο σε περιοχές που ελέγχονται από τους τζιχαντιστές στα βορειοδυτικά της Συρίας.

Όπως αναφέρει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχει την έδρα του στη Βρετανία, η προέλαση των συριακών στρατιωτικών δυνάμεων γίνεται ανατολικά και νοτίως της αλ-Μπαμπ, επεκτείνοντας τον έλεγχο τους σε 14 χωριά, σε απόσταση 25 χλμ., από την Λίμνη Άσαντ.

Οι περιοχές που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους, στα βορειοδυτικά της Συρίας, έχουν μειωθεί ουσιαστικά τους τελευταίους μήνες, μετά την επιτυχή προέλαση τριών στρατιωτικών δυνάμεων που δραστηριοποιούνται εναντίον τους, αναφέρει το ΑΠΕ.

Με την κατάληψη περιοχών που είχε υπό τον έλεγχό του το Ισλαμικό Κράτος, νοτίως της αλ-Μπαμπ, ο στρατός της Συρίας αποτρέπει κάθε πιθανή κίνηση της Τουρκίας και των ένοπλων ομάδων που υποστηρίζει προς τις νότιες περιοχές της πόλης.

Παράλληλα, με την ίδια αμυντική τακτική, οι στρατιωτικές δυνάμεις της Συρίας πλησιάζουν πιο κοντά στην ανακατάληψη και τον έλεγχο των υδατικών πόρων του Χαλεπίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ