Ελεύθεροι οι γερμανοί αρχαιολόγοι που είχαν απαχθεί στη Νιγηρία
Απελευθερώθηκαν οι δύο γερμανοί αρχαιολόγοι που είχαν απαχθεί την περασμένη εβδομάδα στη βορειοδυτική Νιγηρία, την ώρα της εργασίας τους, όπως ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Οι δύο αρχαιολόγοι του Πανεπιστημίου Goethe της Φρανκφούρτης είναι ελεύθεροι. Βρίσκονται στην γερμανική πρεσβεία στην Αμπούτζα. Δεδομένων των συνθηκών, είναι σε καλή κατάσταση», δήλωσε πηγή του υπουργείου στο γαλλικό πρακτορείο.
Υπενθυμίζεται πως τις προηγούμενες ημέρες εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας είχε δηλώσεις πως οι άνδρες δούλευαν στο συγκεκριμένο σημείο για περισσότερα από 10 χρόνια, ενώ οι κάτοικοι του χωριού Τζεντζέλα είπαν πως μαζί με τους δύο Γερμανούς ήταν και δύο γυναίκες οι οποίες όμως «γλίτωσαν» από τους απαγωγείς.
Οι άγνωστοι κρατούσαν όπλα και ματσέτες και κινούμενοι απειλητικά προς τους Γερμανούς, τους ζήτησαν να τους ακολουθήσουν στο αυτοκίνητό τους σύμφωνα με τις μαρτυρίες, και πυροβόλησαν στον αέρα για να εκφοβίσουν τους κατοίκους, σκοτώνοντας δύο από αυτούς που αποφάσισαν να τους κυνηγήσουν.
Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα της απαγωγής.
SPONSORED
Δυτική Όχθη: Η στιγμή που σραηλινός στρατιώτης ανοίγει πυρ σκοτώνοντας βρέφος επτά μηνών
23:37
CNNI: Ιρανικό drone κατέρριψε το αμερικανικό ελικόπτερο δηλώνει ο στρατός
23:34
Απογοήτευση στην Airbus για την αποτυχία του Γαλλο-γερμανικού μαχητικού αεροσκάφους
23:28
Οι ηγέτες των σκανδιναβικών και των βαλτικών χωρών στηρίζουν την ένταξη της Ουκρανίας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ
23:17