ΚΟΣΜΟΣ

Νότια Κορέα: Η αντιπολίτευση ζητά παραπομπή του πρωθυπουργού στη δικαιοσύνη

Νότια Κορέα: Η αντιπολίτευση ζητά παραπομπή του πρωθυπουργού στη δικαιοσύνη

Το Δημοκρατικό Κόμμα της Νότιας Κορέας (αξιωματική αντιπολίτευση) ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με άλλα κόμματα θα επιδιώξει την παραπομπή του πρωθυπουργού της χώρας στη δικαιοσύνη και την απομάκρυνσή του από την εξουσία, λίγη ώρα αφότου ο Χουάνγκ Κιο-αν ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να μην παραταθεί η έρευνα για ένα τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς.

Η πρωτοβουλία του Δημοκρατικού Κόμματος αποτελεί κίνηση διαμαρτυρίας για την απόφασή του να μην επιτρέψει να συνεχιστεί η έρευνα για το σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται η πρόεδρος Παρκ Γκουέν-χιε, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Οι πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων της αντιπολίτευσης συναντώνται για να συζητήσουν τα σχέδιά τους, με το Λαϊκό Κόμμα ήδη να ζητάει τη συνεργασία όλης της αντιπολίτευσης για να παραπεμφθεί ο Χουάνγκ, ο οποίος ασκεί την προεδρία αφότου η Παρκ παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη τον Δεκέμβριο.

Το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα χαρακτήρισε απογοητευτική και «λυπηρή» την απόφαση του Χουάνγκ, καθώς «η έρευνα δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί», όπως τόνισε ο Λι Κιου-τσουλ, εκπρόσωπος του ειδικού εισαγγελέα.

Ο Χουάνγκ είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι δεν θα παρατείνει την προθεσμία για την ολοκλήρωση της έρευνας για το σκάνδαλο στο οποίο ενεπλάκη η πρόεδρος Παρκ πέραν της 28ης Φεβρουαρίου. Επιχειρηματολόγησε ότι η έρευνα έχει εξαντλήσει τη χρησιμότητά της και ότι έλαβε αυτή την απόφαση για λόγους εθνικού συμφέροντος.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ