ΚΟΣΜΟΣ

Ποιοι κρύβονται πίσω από τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ-Ναμ

Ποιοι κρύβονται πίσω από τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ-Ναμ
REUTERS/ STRINGER

Η δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ, ετεροθαλούς αδελφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν, οργανώθηκε από το υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας και το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας αυτής, σύμφωνα με βουλευτές της Νότιας Κορέας έπειτα από ενημέρωσή τους από την υπηρεσία πληροφοριών της χώρας τους.

Στους οκτώ βορειοκορεάτες υπόπτους, οι οποίοι αναζητούνται για εμπλοκή στη δολοφονία, περιλαμβάνονται τέσσερις αξιωματούχοι του υπουργείου κρατικής ασφάλειας και δύο αξιωματούχοι του υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσαν οι νοτιοκορεάτες βουλευτές επικαλούμενοι την υπηρεσία πληροφοριών.

Εξάλλου, Νοτιοκορεάτες και Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο Κιμ Γιονγκ-Ναμ, δολοφονήθηκε από βορειοκορεάτες πράκτορες σε διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Μαλαισίας στις 13 Φεβρουαρίου. Η Βόρεια Κορέα, ωστόσο, δεν έχει αναγνωρίσει τον θάνατό του.

Σύμφωνα με το πόρισμα της νεκροψίας που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της Μαλαισίας, ο Κιμ Γιονγκ Ναμ κατέληξε από παράλυση που προκλήθηκε από έναν ισχυρό νευροτοξικό παράγοντα και πέθανε σε "πολύ σύντομο χρονικό διάστημα", το οποίο υπολογίζεται σε περίπου 20 λεπτά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ