Υψηλά τα επίπεδα διαφθοράς στο Δημόσιο της Κύπρου
Η εμπιστοσύνη προς τον κυπριακό δημόσιο τομέα υπονομεύεται από την ισχυρή αντίληψη για υψηλά επίπεδα διαφθοράς, επισημαίνει σε έκθεση της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σημειώνοντας πως το 87% των εταιρειών θεωρεί ότι η διαφθορά εμποδίζει τον υγιή ανταγωνισμό ανάμεσα στις επιχειρήσεις στην Κύπρο.
Η έκθεση για την Παγκόσμια Ανταγωνιστικότητα 2016-2017 κατατάσσει την Κύπρο στην εκατοστή-τρίτη θέση από 138 χώρες όσον αφορά την ευνοιοκρατία ως παράγοντα στη λήψη αποφάσεων από τους κυβερνητικούς αξιωματούχους.
Σε αποκλειστική δήλωση στο ΡΙΚ, ο Γενικός Ελεγκτής της Κυπριακής Δημοκρατίας, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, τόνισε ότι η ενίσχυση του πλέγματος ελέγχου είναι εκ των ων ουκ άνευ.
Ανέφερε επίσης ότι η εμπιστοσύνη στους θεσμούς όντως έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια σε μεγάλο βαθμό, λόγω και της αποκάλυψης κρουσμάτων εκτεταμένης διαφθοράς.
Η κατρακύλα στο δείκτη της Διεθνούς Διαφάνειας, σημείωσε ο κ. Μιχαηλίδης, είναι απόρροια της αποκάλυψης σκανδάλων του παρελθόντος. Απλώς, προσέθεσε, τώρα οι πολίτες είδαν τα προβλήματα, που ήταν κρυμμένα κάτω από το χαλί.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Μέγαρα λόγω πυρκαγιάς
18:26
Ρήτρα διαφυγής: 100.000 δικαιούχοι για αντλίες θερμότητας, ηλιακούς θερμοσίφωνες και φωτοβολταϊκά
18:25
Προβλήματα και καθυστερήσεις σε πτήσεις αναχώρησης από μεγάλα αεροδρόμια στο Ηνωμένο Βασίλειο
18:15
Το Ισραήλ κλείνει το βρετανικό προξενείο στην Ιερουσαλήμ - Αντιδρά στις κυρώσεις για τη Δυτική Όχθη
18:03