ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκία κατά της Αυστρίας για τις δηλώσεις του Κουρτς για τον Ερντογάν

Η Τουρκία κατά της Αυστρίας για τις δηλώσεις του Κουρτς για τον Ερντογάν
Φωτογραφία αρχείου REUTERS/Wolfgang Rattay

Η τουρκική κυβέρνηση επέκρινε την Αυστρία, αφού νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της Σεμπάστιαν Κουρτς δήλωσε ότι ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν είναι ευπρόσδεκτος στην χώρα του, προκειμένου να πραγματοποιήσει εκεί την εκστρατεία του ενόψει του δημοψηφίσματος του Απριλίου.

Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς είπε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου ότι η Τουρκία «δεν θεωρεί ευπρόσδεκτες» τις δηλώσεις του Αυστριακού. «Το δημοψήφισμα δεν αφορά την Αυστρία», τόνισε ο Κουρτουλμούς.

Νωρίτερα σήμερα, ο Κουρτς ανέφερε στην εφημερίδα Heute, πως οι εμφανίσεις στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας (στην Αυστρία από τον Ερντογάν) δεν είναι ευπρόσδεκτες, ενώ τόνισε ότι ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους μπορεί να επισκεφθεί την Ευρώπη και την Αυστρία στο πλαίσιο των διμερών επαφών «όπως οποιοσδήποτε άλλος ανώτερος πολιτικός αξιωματούχος», προσθέτοντας ωστόσο ότι η Βιέννη απορρίπτει κάποιον που θα μεταφέρει στην Αυστρία την προεκλογική εκστρατεία που βρίσκεται σε εξέλιξη στην χώρα του και μαζί την πόλωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ