ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος με την στάση συμβούλου του Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο

Σάλος με την στάση συμβούλου του Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο
EPA/Aude Guerrucci / POOL

Στόχος επικριτικών σχολίων έχει γίνει για άλλη μια φορά, η Κέλιαν Κόνγουεϊ, στενή σύμβουλος του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, με αφορμή την στάση και την συμπεριφορά της μέσα στο Οβάλ Γραφείο.

«Απόδειξη» της έλλειψης σεβασμού για την οποία κατηγορείται η Κόνγουεϊ, είναι φωτογραφικό υλικό, που την δείχνει καθισμένη, με διπλωμένα τα γόνατα σε έναν καναπέ στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου.

Στη φωτογραφία, την οποία τράβηξε ένας φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, η Κελιάν Κονγουεϊ κάθεται με άνεση στα γόνατά της πάνω στον καναπέ, φορώντας τα παπούτσια της, την ώρα που ο πρόεδρος παίρνει θέση για μια φωτογραφία με επικεφαλής λυκείων και πανεπιστημίων.

Στο twitter πολλοί καταφέρθηκαν εναντίον της "έλλειψης σεβασμού" που επέδειξε όπως είπαν, η σύμβουλος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

"Η Κόνγουεϊ με τα παπούτσια στον καναπέ του οβάλ γραφείου – αυτό συνάδει με ένα γενικό επίπεδο έλλειψης σεβασμού το οποίο έχει αποδείξει το επιτελείου Τραμπ", γράφει σε ένα tweet ο Κάιβαν Σροφ, φοιτητής στο Γέιλ.

"Οι πιο σεβάσμιοι αφρο-αμερικανοί εκπαιδευτικοί της χώρας συγκεντρώθηκαν στον Λευκό Οίκο και η Κελιάν Κόνγουεί δεν ήταν καν ικανή να δείξει τη στοιχειώδη ευγένεια", σχολίασε η Ρέιτσελ Βορόνα Κόουτ στην ιστοσελίδα Jezebel.

Σήμερα το πρωί, το tweet του Γαλλικού Πρακτορείου με τη φωτογραφία έγινε retweet περισσότερες από 1.800 φορές.

Για τον κύριο αρθρογράφο της Wall Street Journal, Μπρετ Στίβενς, αν οι σύμβουλοι του προηγούμενου προέδρου Μπαράκ Ομπάμα "κάθονταν έτσι στο Οβάλ Γραφείο, οι συντηρητικοί θα ούρλιαζαν επί εβδομάδες".

Η Κόνγουεϊ έχει ήδη δεχτεί κριτική γιατί είχε καλέσει σε μια συνέντευξη τους καταναλωτές να αγοράσουν μέσω διαδικτύου προϊόντα ρούχων και αξεσουάρ της κόρης του προέδρου Ιβάνκα Τραμπ. Το γραφείο δεοντολογίας της αμερικανικής κυβέρνησης έκρινε πως "παραβίασε" τους κανόνες και πως η αμερικανική κυβέρνηση θα πρέπει να "σκεφθεί το ενδεχόμενο λήψης πειθαρχικών μέτρων σε βάρος της".

Η Κελιάν Κόνγουεϊ, η οποία επινόησε τον όρο "εναλλακτικά γεγονότα", έχει επικριθεί επίσης επειδή αναφέρθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου σε μια σφαγή στο Μπόουλινγκ Γκριν που δεν έγινε ποτέ, στην προσπάθεια να υπεραμυνθεί του αντιμεταναστευτικού διατάγματος του Ντόναλντ Τραμπ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ