ΚΟΣΜΟΣ

Brexit: Η κυβέρνηση να προετοιμαστεί για το «απίθανο» σενάριο

Brexit: Η κυβέρνηση να προετοιμαστεί για το «απίθανο» σενάριο
Reuters

Να προετοιμαστούν για το «απίθανο σενάριο» να μην υπάρξει συμφωνία για το Brexit, κάλεσε τους κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης της Τερέζα Μέι, ο αρμόδιος υπουργός για την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, Ντέιβιντ Ντέιβις.

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Μέι, ο Ντέιβις ζήτησε από τους υπουργούς να είναι έτοιμοι για την συμφωνία που θα προκύψει μετά την έξοδο, αλλά και για κάθε πιθανό και απίθανο σενάριο.

Σε τακτική συνάντηση των κορυφαίων υπουργών, ο Ντέιβις περιέγραψε εκτενώς την «κλίμακα και την πολυπλοκότητα» της δουλειάς που έχει να αντιμετωπίζει μια κυβέρνηση, η οποία θα ενεργοποιήσει σύντομα την επίσημη διαδικασία για την αποχώρηση από την ΕΕ.

«Στη συνέχεια περιέγραψε εκτενώς την ανάγκη η κυβέρνηση να υποστηρίξει μια ομαλή έξοδο από την ΕΕ, και το πλήρες φάσμα των περιοχών πολιτικής που θα επηρεαστούν και επεσήμανε... πως πρέπει να προετοιμαστούμε όχι μόνο για έναν έπειτα από διαπραγματεύσεις διακανονισμό αλλά και για το απίθανο σενάριο κατά το οποίο δεν μπορεί να επιτευχθεί αμοιβαία ικανοποιητική συμφωνία», είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της Μέι.

Ο εκπρόσωπος είπε επίσης πως η πρωθυπουργός επανέλαβε την αισιοδοξία της ότι η Βρετανία μπορεί να εξασφαλίσει μια καλή συμφωνία για το σύνολο της χώρας κατά τις διαπραγματεύσεις.

Διαβάστε επίσης:

Τα πρώτα στοιχεία για τις επιπτώσεις του Brexit στην Ελλάδα

Στη Βουλή των Λόρδων συζητείται το νομοσχέδιο για το Brexit

Σε «διαρκή» μετάβαση το Λονδίνο στο δρόμο προς το Brexit

ΔΗΜΟΦΙΛΗ