ΚΟΣΜΟΣ

Άνδρας επιζεί της τραγωδίας στο Χέιζελ και στο Μπατακλάν

Άνδρας επιζεί της τραγωδίας στο Χέιζελ και στο Μπατακλάν
REUTERS/John Vizcaino

O Massimiliano Natalucci, Ιταλός τουρίστας που ήταν στο Bataclan το βράδυ της επίθεσης, στάθηκε δύο φορές τυχερός στη ζωή του, αφού τριάντα χρόνια πριν επέζησε της καταστροφής στο στάδιο Χέιζελ, όπου είχαν σκοτωθεί 39 άνθρωποι.

Την περασμένη Παρασκευή, ο 45χρονος κατάφερε να διαφύγει από το θέατρο στο Παρίσι σώος και αβλαβής.

Η οικογένεια του Ναταλούτσι είπε στην ιταλική εφημερίδα Corriere Adriatico ότι είχε μόνο κάποιες αμυχές στο ένα πόδι από την τρομοκρατική επίθεση στο θέατρο Μπατακλάν, όπου περίπου 1.500 άνθρωποι παρακολουθούσαν μια συναυλία. Τα θύματα αυτής της επίθεσης είναι μέχρι στιγμής 89.

Δυστυχώς ο φίλος του, που επίσης ήταν στην συναυλία, δεν στάθηκε τόσο τυχερός, αφού χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση σφαίρας από τον ώμο του.

"Οι τρομοκράτες ήταν σε απόσταση τριών μέτρων," είπε ο πατέρας του Ναταλούτσι στην ιταλική εφημερίδα.

Ο Ναταλούτσι ήταν 15 ετών όταν εκείνος, ο πατέρας του και ο θείος του βρέθηκαν στο χάος που επικράτησε στο στάδιο Χέιζελ, στις Βρυξέλλες, όταν ένας τοίχος κατέρρευσε λίγο πριν ξεκινήσει ο αγώνας για το Κύπελλο Πρωταθλητριών Ομάδων Ευρώπης, το 1985, στο παιχνίδι μεταξύ Λίβερπουλ – Γιουβέντους, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 39 ανθρώπων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ