ΚΟΣΜΟΣ

Ινδονήσια καταγγέλλει ότι της έκλεψαν το νεφρό σε νοσοκομείο του Κατάρ (vid)

Ινδονήσια καταγγέλλει ότι της έκλεψαν το νεφρό σε νοσοκομείο του Κατάρ (vid)
YouΤube

Μια 25χρονη γυναίκα από την Ινδονησία υποστηρίζει ότι γιατροί νοσομείου στο Κατάρ της αφαίρεσαν παρανόμως το ένα της νεφρό. Στη χώρα αυτή είχε πάει για να εργαστεί. 

 

Πρόκειται για την Sri Rabitah, από την πόλη Lombok, της Ινδονησίας η οποία ισχυρίζεται ότι τον Ιούνιο του 2014 έφτασε σε ένα τοπικό γραφείο ευρέσεως εργασίας με σκοπό να μετακομίσει στην Μέση Ανατολή και να βρει δουλειά. Αρχικά της είπαν ότι θα την έστελναν να εργαστεί σε κάποια οικογένεια στο Άμπου Ντάμπι, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ωστόσο κατέληξε στο σπίτι μιας άλλης οικογένειας στη Ντόχα του Κατάρ.

Φτάνοντας εκεί ο νέος της εργοδότης την υποχρέωσε να περάσει από ιατρικές εξετάσεις για να διαπιστώσει ότι είναι καλά στην υγεία της. Η νεαρή μεταφέρθηκε σε ένα νοσοκομείο και ένας γιατρός της έκανε μια ένεση με το πρόσχημα ότι ήταν αδύναμη.

Η ένεση, όπως λέει σε συνέντευξή της σε εφημερίδα της πατρίδας της, είχε αναισθητικό με αποτέλεσμα να πέσει σε βαθύ ύπνο. Μεταφέρθηκε σε ένα χειρουργικό κρεβάτι και της αφαίρεσαν το ένα νεφρό. Όταν ξύπνησε ένοιωσε ένα πόνο στη δεξιά πλευρά στο κάτω μέρος της πλάτης της. Αργότερα παρατήρησε ότι κάθε φορά που ουρούσε έτρεχε αίμα.

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι μελλοντικοί της εργοδότες είπαν στο γραφείο ευρέσεως εργασίας ότι είναι ακατάλληλη να εργαστεί.

Επιστέφοντας στην Ινδονησία πήγε στο νοσοκομείο όπου έκανε εξετάσεις και έμαθε ότι της είχαν πάρει το νεφρό χωρίς την συγκατάθεσή της. «Θέλω η κυβέρνηση να μηνύσει το δράστη, το νεφρό μου έχει κλαπεί», δήλωσε η Rabitah.ΔΗΜΟΦΙΛΗ