ΚΟΣΜΟΣ

Έκαψαν ζωντανή 25χρονη για να την «εξορκίσουν»

Έκαψαν ζωντανή 25χρονη για να την «εξορκίσουν»
REUTERS/ FRANCIS KOKOROKO

Ζωντανή έκαψαν μια 25χρονη κοπέλα στη Νικαράγουα σε ένα τελετουργικό εξορκισμού, προκειμένου να την απελευθερώσουν από τους «δαίμονές» της.

Η άτυχη κοπέλα, μητέρα δύο μικρών παιδιών, υπέστη εγκαύματα στο 80% του σώματός της και υπέκυψε στα τραύματά της μία εβδομάδα αργότερα. Οι συγγενείς της την βρήκαν 25 ώρες μετά το τραγικό συμβάν και ισχυρίστηκαν ότι της επιτέθηκαν τέσσερις άνθρωποι, με επικεφαλής έναν πάστορα, ονόματι Χουάν Γκρεγκόριο Ρότσα Ρομέρο.

Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του πάστορα και των υπόλοιπων φερόμενων ως δραστών. Ο πάστορας, ο οποίος αρνήθηκε την ανάμειξή του στο αποτρόπαιο έγκλημα, υποστήριξε ότι η γυναίκα έπεσε μόνη της στην πυρά

Συγκλονισμένος ο σύζυγος του θύματος δήλωσε πως «αυτό που μας έκαναν είναι ασυγχώρητο. Σκότωσαν τη γυναίκα μου, τη μάνα των δύο μικρών μου. Τι να πω τώρα στα παιδιά;».

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως μέλη της ευαγγελικής εκκλησίας «Οι Συνελεύσεις του Θεού» οδήγησαν τη γυναίκα του μέσα σε έναν ναό, καθώς πίστευαν ότι ήταν δαιμονισμένη, αφού όπως είπαν επιχείρησε να επιτεθεί σε κόσμο με μια ματσέτα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ