ΚΟΣΜΟΣ

Φρανσουά και Πενέλοπε Φιγιόν κλήθηκαν να καταθέσουν για το «PenelopeGate»

Φρανσουά και Πενέλοπε Φιγιόν κλήθηκαν να καταθέσουν για το «PenelopeGate»
REUTERS/ PASCAL ROSSIGNOL

Κλήση από τους δικαστικούς για να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος τους σχετικά με το σκάνδαλο "PenelopeGate", έλαβαν ο υποψήφιος για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές Φρανσουά Φιγιόν και η σύζυγός του Πενέλοπε Φιγιόν. Ο ίδιος ο Φιγιόν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης, επιβεβαίωσε την είδηση, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν θα αποσυρθεί από την κούρσα της διεκδίκησης και θα συνεχίσει την προεκλογική εκστρατεία του. Επιπλέον, υποστήριξε πως η δικαστική έρευνα σε βάρος του αποτελεί «πολιτική δολοφονία».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Figaro, ο Φρανσουά και η Πενέλοπε κλήθηκαν να καταθέσουν στις 15 και 18 Μαρτίου αντίστοιχα από τους δικαστικούς, οι οποίοι ερευνούν τις κατηγορίες ότι ο Φιγιόν πλήρωνε μέλη της οικογένειάς του για εικονικές θέσεις εργασίας τους στο κοινοβούλιο.

Στο μεταξύ νωρίτερα προκλήθηκε σύγχυση από την ανάρτηση του δημοσιογράφου του ειδησεογραφικού site Mediapart, Michel Delean, ο οποίος έγραφε πως η Πενέλοπε Φιγιόν κρατείτο για ανάκριση σε σχέση με το σκάνδαλο "PenelopeGate”.

Σε μια σειρά από επόμενες αναρτήσεις του, ωστόσο, επεσήμανε πως η εν λόγω πληροφορία ήταν λάθος και ότι δεν είχε επιβεβαιωθεί από επίσημη δικαστική πηγή.

Το μυστήριο σχετικά με την κράτηση της Πενέλοπε Φιγιόν, ενέτεινε, εξάλλου και η αιφνίδια αναβολή την Τετάρτη από τον Φρανσουά Φιγιόν μια σημαντικής εκδήλωσης της προεκλογικής εκστρατείας του στην ετήσια γεωργική έκθεση του Παρισιού.

Η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του Φιγιόν δεν γνωστοποίησε τους λόγους για την απόφασή του της τελευταίας στιγμής να αναβάλει την επίσκεψή του στην ετήσια γεωργική έκθεση του Παρισιού, η οποία θεωρείται σημαντικός σταθμός της προεκλογικής εκστρατείας των προεδρικών υποψηφίων.

Η αναβολή της επίσκεψης προκάλεσε αίσθηση μεταξύ των δημοσιογράφων που είχαν ήδη συγκεντρωθεί για να καλύψουν την άφιξή του και αιφνιδίασε ακόμη και μέλη της ομάδας του.

Την ίδια ώρα η εφημερίδα Journal du Dimanche ανέφερε στον ιστότοπό της πως ο 62χρονος υποψήφιος δέχθηκε κλήση για να καταθέσει από τους δικαστικούς οι οποίοι ερευνούν τις κατηγορίες για αργομισθία της συζύγου του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ