Κύπρος: Καταδικάστηκε για διαφθορά o πρώην βοηθός του γενικού εισαγγελέα
Ένοχος για έξι κατηγορίες, μεταξύ των οποίων, δωροδοκία δημοσίου λειτουργού και κατάχρηση εξουσίας, κρίθηκε από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο ο πρώην βοηθός του γενικού εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ρίκκος Ερωτοκρίτου και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριάμισι ετών.
Το Κακουργιοδικείο επισημαίνει πως αυτή είναι η πρώτη φορά, που σε υπόθεση διαφθοράς εμπλέκεται υψηλόβαθμο στέλεχος του Δημοσίου.
Για την ίδια υπόθεση ένοχοι κρίθηκαν οι δικηγόροι Ανδρέας Κυπρίζογλου, Παναγιώτης Νεοκλέους και η δικηγορική εταιρεία «Ανδρέας Νεοκλέους ΔΕΠΕ».
Στον Παναγιώτη Νεοκλέους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δυόμισι ετών και στον Ανδρέα Κυπρίζογλου ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή. Στην δικηγορική εταιρεία επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 70.000 ευρώ.
Στην επιβολή της ποινής το Κακουργιοδικείο έλαβε υπόψη το γεγονός ότι οι κατηγορούμενοι είχαν λευκό ποινικό μητρώο.
Διαβάστε επίσης:
Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη: Νεκρό βρέθηκε ζευγάρι μέσα στο σπίτι του
10:45
Συμφωνία 3,9 δισ. ευρώ για κέντρο τεχνητής νοημοσύνης της OpenAI στο Σίδνεϊ
10:44
Η Όπρα Γουίνφρεϊ επαινεί την απόφαση της Αυστραλίας να απαγορεύσει τα social media για παιδιά
10:44
Αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία στην Αττική - Που παραμένουν προβλήματα από την κακοκαιρία Byron
10:39