Κύπρος: Καταδικάστηκε για διαφθορά o πρώην βοηθός του γενικού εισαγγελέα
Ένοχος για έξι κατηγορίες, μεταξύ των οποίων, δωροδοκία δημοσίου λειτουργού και κατάχρηση εξουσίας, κρίθηκε από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο ο πρώην βοηθός του γενικού εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ρίκκος Ερωτοκρίτου και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριάμισι ετών.
Το Κακουργιοδικείο επισημαίνει πως αυτή είναι η πρώτη φορά, που σε υπόθεση διαφθοράς εμπλέκεται υψηλόβαθμο στέλεχος του Δημοσίου.
Για την ίδια υπόθεση ένοχοι κρίθηκαν οι δικηγόροι Ανδρέας Κυπρίζογλου, Παναγιώτης Νεοκλέους και η δικηγορική εταιρεία «Ανδρέας Νεοκλέους ΔΕΠΕ».
Στον Παναγιώτη Νεοκλέους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δυόμισι ετών και στον Ανδρέα Κυπρίζογλου ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή. Στην δικηγορική εταιρεία επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 70.000 ευρώ.
Στην επιβολή της ποινής το Κακουργιοδικείο έλαβε υπόψη το γεγονός ότι οι κατηγορούμενοι είχαν λευκό ποινικό μητρώο.
Διαβάστε επίσης:
Ανήλικη εντοπίστηκε μόνη σε λεωφορείο στη Βούλα – Είπε ότι την χτυπούσαν οι γονείς της και έφυγε από το σπίτι
11:49
Χαρδαλιάς: «Xρηματοδοτούμε 23 δομές για 617 ΑμεΑ με 6,5 εκατ. ευρώ ετησίως»
11:44
Η Μαδρίτη καταδικάζει τις ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο - Ξανανοίγει την πρεσβεία της στην Τεχεράνη
11:41
Διατροφή, ύπνος, άσκηση και... αισιοδοξία - Πώς σχετίζονται με τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας
11:30