ΚΟΣΜΟΣ

Γιούνκερ: Δεν πρέπει να συνδεθεί το προσφυγικό με τις επιθέσεις στο Παρίσι

Γιούνκερ: Δεν πρέπει να συνδεθεί το προσφυγικό με τις επιθέσεις στο Παρίσι
REUTERS/Murad Sezer

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν πρέπει να ενδώσουν στις αντιδράσεις που καλούν σε απόρριψη των προσφύγων μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, επειδή οι δράστες ήταν εγκληματίες και όχι αιτούντες άσυλο, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλόντ Γιούνκερ.

Κορυφαίοι Σλοβάκοι και Πολωνοί αξιωματούχοι με δηλώσεις τους χθες, φάνηκαν αποφασισμένοι να βάλουν τέλος στο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επανεγκατάσταση των προσφύγων, αμέσως μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, αφού η βίαιη τρομοκρατική επίθεση ανέδειξε τις ανησυχίες των Ευρωπαίων σε σχέση με την υποδοχή Μουσουλμάνων προσφύγων.

"Δεν πρέπει να συγχέουμε τις διαφορετικές κατηγορίες των ανθρώπων που έρχονται στην Ευρώπη," είπε ο Γιούνκερ στο περιθώριο της Συνόδου των G20, στην Αττάλεια.

Ο κάτοχος του διαβατηρίου, που βρέθηκε δίπλα στο πτώμα ενός από τους δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι, είχε περάσει από την Λέρο στις 3/10/2015 όπου και ταυτοποιήθηκε με βάση τους κανόνες της ΕΕ, όπως αυτοί αποφασίστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό ζήτημα.

"Οι υπαίτιοι για τις επιθέσεις στο Παρίσι, είναι εγκληματίες και όχι πρόσφυγες αιτούντες άσυλο," πρόσθεσε ο κ. Γιούνκερ.
"Καλώ αυτούς που επιθυμούν να αλλάξουν την μεταναστευτική ατζέντα που έχουμε υιοθετήσει, να είναι σοβαροί και να μην ενδώσουν σε αντιδράσεις που δεν μου αρέσουν. Καταλαβαίνω την δυσκολία, όμως δεν βλέπω την ανάγκη να αλλάξουμε την γενική μας προσέγγιση", κατέληξε ο Γιούνκερ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ