ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Συναγερμός ύστερα από τηλεφώνημα για βόμβα στο δημαρχείο της Γκάγκεναου

Γερμανία: Συναγερμός ύστερα από τηλεφώνημα για βόμβα στο δημαρχείο της Γκάγκεναου
Φωτογραφία Αρχείου Twitter/@PolizeiOG

Τηλεφώνημα για βόμβα στο δημαρχείο της πόλης Γκάγκεναου στα νοτιοδυτικά της Γερμανίας σήμανε συναγερμό στις Αρχές της χώρας.

Οι αστυνομικοί απομάκρυναν όλους όσοι βρίσκονταν εντός του κτηρίου, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Μίχαελ Φάιφερ.

Το περιστατικό έγινε μια μέρα μετά την ακύρωση εκδήλωσης στην οποία θα μιλούσε ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα που πρόκειται να διεξαχθεί στην Τουρκία για την ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Σήμερα περίπου στις 07:30 (τοπική ώρα, 08:30 ώρα Ελλάδας) λάβαμε ένα απειλητικό τηλεφώνημα για την τοποθέτηση βόμβας και ο καλών ανέφερε ότι κίνητρο ήταν η ακύρωση χθες της εκδήλωσης με τον Τούρκο υπουργό Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποσντάγ», δήλωσε ο Ντίτερ Σπάναγκελ, τοπικός αξιωματούχος της πόλης.

Όταν ρωτήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο n-tv αν η απειλή για τοποθέτηση βόμβας συνδέεται με την ακύρωση της εκδήλωσης, ο Φάιφερ απάντησε: «Αυτή τη στιγμή αυτή είναι η υπόθεση που κάνουμε, αλλά δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα. Υποθέτουμε ότι υπάρχει άμεση σχέση».

«Δεν γνωρίζουμε πόσο σοβαρά υπόψη μας πρέπει να λάβουμε την απειλή αυτή», πρόσθεσε ο Φάιφερ και ενημέρωσε πως η αστυνομία ερευνά τον χώρο.

Ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποσντάγ ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει σε εκδήλωση που θα πραγματοποιείτο χθες Πέμπτη στο δημαρχείο της Γκάγκεναου ενώπιον υποστηρικτών του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Διαβάστε επίσης:

Στα άκρα οι σχέσεις Γερμανίας-Τουρκίας – Ακυρώνονται οι συγκεντρώσεις υπέρ του Ερντογάν

ΔΗΜΟΦΙΛΗ