ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Σκέψεις Ζιπέ για υποψηφιότητα αν παραιτηθεί ο Φρανσουά Φιγιόν

Γαλλία: Σκέψεις Ζιπέ για υποψηφιότητα αν παραιτηθεί ο Φρανσουά Φιγιόν
Φρανσουά Φιγιόν και Αλέν Ζιπέ REUTERS

Μπορεί να ηττήθηκε στις εκλογές της δεξιάς απέναντι στον Φρανσουά Φιγιόν, όμως ο Αλέν Ζιπέ ίσως έχει μια δεύτερη ευκαιρία να κατέβει υποψήφιος στις εθνικές εκλογές της Γαλλίας.

Πηγή από το περιβάλλον του διαβεβαίωσε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο πως σε περίπτωση που ο Φιγιόν αποσυρθεί μόνος του από την κούρσα της προεδρίας ο Ζιπέ δεν «θα το σκάσει» αν εξασφαλίσει την «ομόφωνη» υποστήριξη του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων.

«Ο Αλέν Ζιπέ δεν είναι πραξικοπηματίας, δεν θα ωθήσει ποτέ τον (Φρανσουά) Φιγιόν να φύγει και δεν έχει την πρωτοβουλία οποιασδήποτε συνωμοσίας», δήλωσε η ίδια πηγή. Ο Ζιπέ διέψευδε μέχρι τώρα ότι ήταν έτοιμος να επανέλθει στην κούρσα για τις προεδρικές εκλογές του Απριλίου και του Μαΐου.

Μετά την ανακοίνωση ότι μπορεί να απαγγελθούν κατηγορίες στο ζεύγος Φιγιόν για υπόθεση των εικονικών θέσεων εργασίας που φέρεται να κατείχε η Πενέλοπε, ο υποψήφιος της δεξιάς έχει να αντιμετωπίσει πολλές αποσκιρτήσεις από την ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του και εκκλήσεις από το στρατόπεδό του να παραιτηθεί.

Την Παρασκευή ο εκπρόσωπός του Φρανσουά Φιγιόν, Τιερί Σολέρ, ανακοίνωσε την παραίτησή του.

«Αποφάσισα να τερματίσω τον ρόλο μου ως εκπροσώπου του Φρανσουά Φιγιόν», ανέφερε στο μήνυμά του στο twitter ο Σολέρ, ο οποίος ήταν επίσης ο οργανωτής των προκριματικών εκλογών από τις οποίες ο Φιγιόν είχε αναδειχθεί ως ο προεδρικός υποψήφιος των συντηρητικών.

Διαβάστε επίσης:

Εισβολή των αστυνομικών στο σπίτι του Φιγιόν

Φρανσουά και Πενέλοπε Φιγιόν κλήθηκαν να καταθέσουν για το «PenelopeGate»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ