ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος: Έκθεση του State Department για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Κύπρος: Έκθεση του State Department για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Twitter / Department of State

Συνέχιση της παράνομης μεταφοράς ανθρώπων στην Κύπρο για σεξουαλική εκμετάλλευση και εργασία διαπιστώνεται στην έκθεση του State Department για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Επίσης, γίνεται αναφορά στην άσκηση βίας από αστυνομικούς και στη μειωτική συμπεριφορά τους σε βάρος ατόμων, που τελούν υπό κράτηση ή αιτούνται ασύλου.

Στην έκθεση για το 2016 σημειώνεται ο υπερπληθυσμός στις φυλακές, η έλλειψη διαχωρισμού μεταξύ προφυλακισμένων και καταδικασθέντων, η παρατεταμένη κράτηση ατόμων που αιτούνται άσυλο και παράτυπων μεταναστών. Επίσης, επισημαίνονται περιστατικά βίας σε βάρος παιδιών και κοινωνικές διακρίσεις σε βάρος διαφυλικών ατόμων.

Ωστόσο, σημειώνεται ότι η κυπριακή κυβέρνηση διερεύνησε και παρέπεμψε σε δίκη περιστατικά διαφθοράς αξιωματούχων, οι οποίοι υπέπεσαν σε παραβάσεις.

Στην έκθεση του State Department για το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου επισημαίνονται οι βανδαλισμοί και οι απομακρύνσεις εικόνων από χώρους λατρείας.

Γίνεται, τέλος, αναφορά στη διαφθορά και ευνοιοκρατία στην «εκτελεστική εξουσία» και στους περιορισμούς στην ελευθερία λόγου και έκφρασης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ