ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ ζητά από τον Κογκρέσο να εξετάσει κατάχρηση εξουσίας από τον Ομπάμα

Ο Τραμπ ζητά από τον Κογκρέσο να εξετάσει κατάχρηση εξουσίας από τον Ομπάμα
REUTERS/Carlos Barria

Μετά τις δημόσιες καταγγελίες του Ντόναλντ Τραμπ ότι ο Μπάρακ Ομπάμα είχε «παγιδεύσει» με κοριούς το διαμέρισμά του στον Trump Tower -λίγο πριν από τις αμερικανικές εκλογές-, έγινε γνωστό ότι ο Λευκός Οίκος ζήτησε από το Κογκρέσο των ΗΠΑ να εξετάσει το ζήτημα της κατάχρησης της εκτελεστικής εξουσίας από την κυβέρνηση του προέδρου Ομπάμα, στο πλαίσιο της έρευνας για τις καταγγελίες περί ρωσικής παρέμβαση στις εκλογές.

Το αίτημα του Λευκού Οίκου κατατέθηκε την Κυριακή και απευθύνεται στις αρμόδιες επιτροπές του Κογκρέσου. Με αυτό ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζητά να παρέμβουν τους και να εξετάσουν εάν ο πρόεδρος Ομπάμα είχε καταχραστεί την εκτελεστική εξουσία από την θέση του πλανητάρχη με αφορμή το σκάνδαλο των ρωσικών παρεμβάσεων στην προεκλογική περίοδο.

Στο έγγραφο που στάλθηκε από τον Λευκό Οίκο, σημειώνεται πως για το θέμα αυτό δεν θα γίνει κανένα περαιτέρω σχόλιο, ούτε από εκπρόσωπο του Οίκου, ούτε από τον ίδιο τον πρόεδρο.

Την απόφαση αυτή της κυβέρνησης Τραμπ ανακοίνωσε και ο εκπρόσωπος Τύπου Σον Σπάισερ με μια σειρά από tweet στον προσωπικό του λογαριασμό:

Επιπλέον, αναφερόμενος στο 2012 και τις εκλογές των ΗΠΑ εκείνης της περιόδου, ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter:

«Ποιός ήταν εκείνος που είχε πει στον Ρώσο πρόεδρο (σσ. Ντμίτρι Μεντβέντεφ), πες στον Βλαντιμίρ ότι μετά τις εκλογές θα είμαι πιο ευέλικτος;». Με το μήνυμα αυτό εννοεί ότι ο πρόεδρος Ομπάμα είχε ιδιαίτερες σχέσεις με τη Μόσχα σε όλη του τη θητεία.

Σημειώνεται πως η κίνηση αυτή από τον 45ο πρόεδρο έρχεται μια μέρα μετά τις κατηγορίες για τοποθέτηση κοριών παρακολούθησης στο Trump Tower αλλά και την απάντηση του Μπάρακ Ομπάμα, που μέσω εκπροσώπου του δήλωσε πως: «Ένας εκ των θεμελιωδών κανόνων της κυβέρνησης Ομπάμα ήταν ότι κανείς αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δεν μπορεί να παρέμβει ποτέ σε οποιαδήποτε ανεξάρτητη έρευνα υπό το υπουργείο Δικαιοσύνης».

Διαβάστε επίσης:

Σκάνδαλο υποκλοπών με θύμα τον ίδιο και δράστη τον Ομπάμα, καταγγέλλει ο Τραμπ

Κανένας πρόεδρος δεν μπορεί να διατάξει υποκλοπές: Η απάντηση του Ομπάμα στον Τραμπ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ