ΚΟΣΜΟΣ

Λύτρωση για 1.500 μετανάστες και πρόσφυγες που διασώθηκαν στη Μεσόγειο

Λύτρωση για 1.500 μετανάστες και πρόσφυγες που διασώθηκαν στη Μεσόγειο
TWITTER / ANTONIO PARRINELLO

Χίλιοι πεντακόσιοι μετανάστες και πρόσφυγες οι οποίοι διασώθηκαν από πλοία μη κυβερνητικών οργανισμών, μονάδες της Frontex και της ιταλικής ακτοφυλακής, φθάνουν στα λιμάνια της Σικελίας, του Ποτσάλο, της Κατάνης και της Μεσσίνα.

Το πλοίο Aquarius, του μη κυβερνητικού οργανισμού «Sos Mediterranee», σε συνεργασία με τους «Γιατρούς χωρίς Σύνορα», μετέφερε στην ξηρά και επτά νεογέννητα, πολλές έγκυες γυναίκες και εξήντα δυο Σύρους πολίτες, οι οποίοι είχαν εγκαταλείψει το Χαλέπι με προσωρινό προορισμό τη Λιβύη.

Δεκάδες εθελοντές στα λιμάνια της Σικελίας συμμετείχαν σύμφωνα με το ΑΠΕ, στην υποδοχή των προσφύγων και μεταναστών, ιδίως των μικρών παιδιών. Παράλληλα, πέντε άτομα που συμμετείχαν στον διάπλου της Μεσογείου, συνελήφθησαν από τις ιταλικές αρχές, με την κατηγορία εκμετάλλευσης της παράτυπης μετανάστευσης.

Όπως μεταδίδει, τέλος, η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, σε ναυάγιο που σημειώθηκε στα ανοικτά των λιβυκών ακτών την περασμένη Πέμπτη, σύμφωνα με μαρτυρίες των εκατόν δέκα τεσσάρων διασωθέντων, έχασαν τη ζωή τους πάνω από εξήντα άνθρωποι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ