Πρό των πυλών της Μοσούλης οι ιρακινές δυνάμεις
Οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ιράκ, κατέλαβαν σήμερα τη γέφυρα αλ-Χουρίγια στη Μοσούλη.
Η γέφυρα αυτή, οδηγεί από τα νότια στο κέντρο της παλιάς πόλης, το οποίο βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με δήλωση στρατιωτικού εκπροσώπου στο Reuters.
Πρόκειται για τη δεύτερη γέφυρα στη Μοσούλη που έθεσαν υπό τον έλεγχο τους, οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ιράκ, μετά τον ελέγχο και μιας άλλης γέφυρας που βρίσκεται νοτιότερα, στο πλαίσιο της επιθετικής πολεμικής επιχείρησης για την ανακατάληψη της Μοσούλης, που άρχισε στις 19 Φεβρουαρίου.
Το σύνολο των πέντε γεφυρών που διαθέτει η Μοσούλη πάνω από τον ποταμό Τίγρη έχουν καταστραφεί, ενώ ο έλεγχος και η επισκευή τους από τις στρατιωτικές δυνάμεις της Βαγδάτης, θα ενισχύσει τη διεξαγωγή της επιθετικής πολεμικής επιχείρησης κατά του Ισλαμικού Κράτους, που έχει τη Μοσούλη υπό τον έλεγχό του, από το 2014.
Διαβάστε επίσης
Μοσούλη: Στους 45.000 οι εκτοπισμένοι – σε τέσσερα σημεία μάχονται οι ιρακινές δυνάμεις
Βαριές ποινές φυλάκισης σε ιδρυτές ανεξάρτητου καναλιού στο Αζερμπαϊτζάν
21:01
Η ανακοίνωση της Aegean για το αεροσκάφος που επέστρεψε στο «Ελ. Βενιζέλος» λόγω καπνού
20:52
«The Odyssey»: Η νέα επική ταινία του Νόλαν πλησιάζει τα 640 εκατ. δολάρια παγκοσμίως στο box office
20:45
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στον Σταυρό Ευβοίας
20:34