ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Σκάνδαλο με άσεμνες φωτογραφίες γυναικών που υπηρετούν στο σώμα των Πεζοναυτών

ΗΠΑ: Σκάνδαλο με άσεμνες φωτογραφίες γυναικών που υπηρετούν στο σώμα των Πεζοναυτών
REUTERS/Athit Perawongmetha

Άσεμνες φωτογραφίες γυναικών που υπηρετούν στο σώμα των Πεζοναυτών των ΗΠΑ δημοσιεύθηκαν σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, με το Κογκρέσο να ζητά την άμεση διεξαγωγή έρευνας.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «The Marine Corps Times», που παρουσιάζει θέματα σχετικά με τη ζωή και τη δράση των Πεζοναυτών, δημοσίευσε έγγραφο που αναφέρει ότι σε μία κλειστή ομάδα 30.000 μελών στο Facebook δημοσιεύθηκαν άσεμνες φωτογραφίες γυναικών που υπηρετούν στους Πεζοναύτες, ενώ σε μερικές από αυτές υπήρχαν προσωπικά στοιχεία τους, όπως το όνομα τους, ο βαθμός τους, αλλά και η μονάδα στην οποία υπηρετούν.

Εκπρόσωπος του Σώματος των Πεζοναυτών δήλωσε ότι δεν έχει διευκρινιστεί ο ακριβής αριθμός των στελεχών που ενδεχόμενα εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή.

Ο πρόεδρος της Αμυντικής Επιτροπής στη Βουλή των Αντιπροσώπων Ρεπουμπλικάνος Μακ Θόρνμπερι από το Τέξας, αλλά και ο Δημοκρατικός Άνταμ Σμιθ που επίσης συμμετέχει στην επιτροπή, ζήτησαν ξεχωριστά τη διεξαγωγή έρευνας για το ζήτημα που έχει προκύψει.

«Η ανάρμοστη συμπεριφορά αυτού του είδους είναι συνολικά απαράδεκτη. Αναμένω από το Σώμα των Πεζοναυτών να διερευνήσει την υπόθεση αυτή στο σύνολό της με τις απαραίτητες συνέπειες γι' αυτούς που είχαν συμμετοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά ανακοίνωση του Θόρνμπερι.

Ο Σμιθ έκανε λόγο για την ανάγκη προστασίας των θυμάτων τονίζοντας ότι: «Η συμπεριφορά αυτή, από τους Πεζοναύτες, αλλά και πρώην Πεζοναύτες είναι υποτιμητική, επικίνδυνη, αλλά και συνολικά απαράδεκτη».

Ωστόσο, η αρμόδια δικαστική υπηρεσία ερευνών του Σώματος των Πεζοναυτών δε στάθηκε δυνατό να σχολιάσει άμεσα τις εξελίξεις, ενώ οι φωτογραφίες δεν είναι πλέον δημοσιεύσιμες.

Σύμφωνα με την ετήσια αναφορά που δημοσιοποίησε το αμερικανικό Πεντάγωνο τον Μάιο του 2016, οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις έλαβαν περίπου 6.000 αναφορές σεξουαλικής παρενόχλησης το 2015. Ο αριθμός αυτός των αναφορών είναι ίδιος με τον αριθμό των αναφορών σεξουαλικής παρενόχλησης που καταχωρήθηκαν το 2014, ενώ πολλά περιστατικά δεν καταγγέλλονται επίσημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ