Γερμανία: Ματαιώθηκε άλλη μία προεκλογική συγκέντρωση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου
Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε τη ματαίωση άλλης μιας προεκλογικής συγκέντρωσης στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας που διεξάγει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενόψει του δημοψηφίσματος για την αναθεώρηση του Συντάγματος.
Η συγκέντρωση αυτή επρόκειτο να γίνει στο Αμβούργο, στη βόρεια Γερμανία, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Ο δήμος της πόλης όμως την ματαίωσε επειδή διαπιστώθηκαν προβλήματα στο σύστημα πυρασφάλειας του χώρου.
Οι διοργανωτές είναι ελεύθεροι να βρουν άλλον χώρο για την εκδήλωση, διευκρινίζει η αστυνομία στην ανακοίνωσή της. Σε αυτήν την προεκλογική συγκέντρωση αναμενόταν να συμμετάσχουν 250-300 άνθρωποι.
Πολλές γερμανικές πόλεις ακύρωσαν την περασμένη εβδομάδα προεκλογικές συγκεντρώσεις στις οποίες θα μιλούσαν υπουργοί της τουρκικής κυβέρνησης. Στις περισσότερες περιπτώσεις επικαλέστηκαν τεχνικούς λόγους ή το γεγονός ότι δεν είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων για την άφιξη των υψηλόβαθμων αξιωματούχων.
Η γερμανική κυβέρνηση διευκρίνισε ότι δεν λαμβάνει η ίδια αυτές τις αποφάσεις και ότι επαφίεται στις δημοτικές αρχές να κρίνουν εάν είναι δυνατόν να γίνουν οι προεκλογικές συγκεντρώσεις. Όμως ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε "ναζιστική πρακτική" την απαγόρευση των προεκλογικών συγκεντρώσεων.
Liveblog: «Δεν αρνηθήκαμε τις συνομιλίες στο Πακιστάν» λέει το Ιράν - Χτύπησε Ισραηλινό πλοίο στο Ορμούζ
16:00
Συνελήφθη η Ιωάννα Τούνη για συκοφαντική δυσφήμηση
15:54
Τραγωδία στην Κόρινθο: Νεκρή γυναίκα από κατάρρευση τμήματος μπαλκονιού
15:43
Ιράν: Χτυπήσαμε με drone πλοίο που σχετίζεται με το Ισραήλ στα Στενά του Χορμούζ
15:31