ΚΟΣΜΟΣ

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν παρακολουθεί χαμογελαστός την εκτόξευση πυραύλων (pics)

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν παρακολουθεί χαμογελαστός την εκτόξευση πυραύλων (pics)

Ανησυχία επικρατεί στη διεθνή κοινότητα έπειτα από την κίνηση της Βόρειας Κορέας να προχωρήσει στην εκτόξευση τεσσάρων πυραύλων. Όπως ανακοίνωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Πιονγκγιάνγκ KCNA στόχος ήταν οι στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στην Ιαπωνία.

«Αν οι ΗΠΑ ή η Νότια Κορέα πυροδοτήσουν έστω και ένα βλήμα στο έδαφός μας, θα διαλύσουμε την πηγή της εισβολής και της πρόκλησης με έναν πυρηνικό πύραυλο» αναφέρεται το τηλεγράφημα και διευκρινίζεται ότι «οι τέσσερις πύραυλοι είχα στόχο τις βάσεις των ΗΠΑ στην Ιαπωνία».

Από την πλευρά της η Σεούλ δεν επιβεβαίωσε ότι οι πύραυλοι είχαν χαρακτηριστικά βαλλιστικών διηπειρωτικών πυραύλων (ICBM), οι οποίοι θα μπορούσαν να απειλήσουν τις ΗΠΑ, ωστόσο τόνισε ότι η πτήση τους, κάλυψε απόσταση 1.000 χιλιομέτρων, φτάνοντας σε ύψος 260 χιλιομέτρων.

Ο χαμογελαστός Κιμ Γιονγκ Ουν

Στις φωτογραφίες που δημοσίευσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Πιονγκγιάνγκ ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας παρακολουθεί χαμογελαστός την εκτόξευση των τεσσάρων πυραύλων και χειροκροτεί μαζί με άλλους αξιωματούχους.

kim1

kim2
kim4
kim5
kim6

Διαβάστε επίσης:

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε τέσσερις πυραύλους προς την Ιαπωνία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ