ΚΟΣΜΟΣ

Ένα μαντρί στο κέντρο της Ρώμης (pics)

Ένα μαντρί στο κέντρο της Ρώμης (pics)
REUTERS/Max Rossi

Με έναν πρωτότυπο τρόπο διαμαρτυρήθηκαν οι κτηνοτρόφοι στην Ιταλία για τις σοβαρές καθυστερήσεις στις επιχειρήσεις ανοικοδόμησης υποδομών στις περιοχές που επλήγησαν από τους σεισμούς. Και αυτός ήταν να κατέβουν στο κέντρο της Ρώμης με τα πανό και τα πρόβατά τους.

Συγκεκριμένα, περισσότερα από 10.000 ζώα έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν κατά τους σεισμούς και από τις χαμηλές θερμοκρασίες που ακολούθησαν στις πληγείσες περιοχές. Έξω λοιπόν από το κοινοβούλιο οι διαδηλωτές έφτιαξαν ένα αυτοσχέδιο μαντρί, όπου έβαλαν τρία πρόβατα τα οποία έχουν διασωθεί από περιοχές που επλήγησαν από σεισμούς. Το πλήθος κρατούσε σημαίες και πανό που έγραφαν: «Η γραφειοκρατία είναι φονικότερη από τους σεισμούς».

640x640 2
640x640 3

Χιλιάδες αγροτικές και κτηνοτροφικές επιχειρήσεις εδρεύουν στο Λάτσιο, στο Μάρκε, στο Αμπρούτσο και στην Ούμπρια, περιοχές που συγκλόνισαν ισχυρές σεισμικές δονήσεις από τον Αύγουστο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

640x640 4

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι ενέκρινε ένα σχέδιο νόμου για να βοηθήσει τους σεισμοπαθείς, το οποίο περιλαμβάνει την εκταμίευση του ποσού των 35 εκατομμυρίων ευρώ για να αποζημιωθούν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι για τα εισοδήματα που έχασαν.

640x640 5

«Οι εκτροφείς δεν γνωρίζουν πού να μεταφέρουν τις αγελάδες που επιβίωσαν, τα γουρούνια και τα πρόβατα, τα οποία είτε παραμένουν έξω στο κρύο, αντιμέτωπα με τον θάνατο και τις ασθένειες ή σε μισογκρεμισμένα κτίρια» αναφέρει η εφημερίδα Coldiretti.

Το υπουργείο Γεωργίας απαντάει πάντως ότι η διαδικασία της εκταμίευσης της έκτακτης επιχορήγησης προς τους αγρότες έχει ήδη ξεκινήσει.

(Φωτογραφίες: REUTERS/Max Rossi)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ