ΚΟΣΜΟΣ

Τρία αδέρφια στο στόχαστρο των γαλλικών διωκτικών αρχών

Τρία αδέρφια στο στόχαστρο των γαλλικών διωκτικών αρχών
REUTERS/Arnd Wiegmann

Τρία αδέλφια έχουν μπει στο στόχαστρο των ερευνών για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν την Παρασκευή στο Παρίσι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ένας από τους αδελφούς σκοτώθηκε στις επιθέσεις, ο δεύτερος κρατείται στο Βέλγιο, χωρίς όμως δεν έχει διευκρινιστεί αν συμμετείχε στις επιθέσεις αυτές, ενώ δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για τον τρίτο.
Ενδέχεται να είναι μεταξύ των νεκρών βομβιστών αυτοκτονίας ή να έχει διαφύγει.

Τα τρία αδέλφια ζούσαν στις Βρυξέλλες και ήταν Γάλλοι ωστόσο άλλες πηγές επιμένουν ότι είχαν τη βελγική υπηκοότητα.
Τα χαρτιά του ενός από τους δύο αδελφούς -αυτού για τον οποίο οι ερευνητές δεν γνωρίζουν πού βρίσκεται- παρουσιάστηκαν το πρωί του Σαββάτου σε αστυνομικούς σε οδικό έλεγχο στα σύνορα του Βελγίου με τη Γαλλία. Οι ερευνητές προσπαθούν ακόμη να καθορίσουν αν ο άνθρωπος που τα έδωσε στις αρχές ήταν ο νόμιμος κάτοχός τους.
Ο πρώτος από τους δράστες που ταυτοποιήθηκαν από τις γαλλικές αρχές ήταν ο Γάλλος Ομάρ Ισμαήλ Μοστεφαΐ, 29 ετών.Σύμφωνα με πηγές του Γαλλικού Πρακτορείου, έχει ταυτοποιηθεί άλλος ένας από τους νεκρούς δράστες, ο οποίος ήταν Γάλλος υπήκοος

Εντωμεταξύ, στο Παρίσι μεταβαίνει σήμερα ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος όπου μαζί με τον προεδρεύοντα του Συμβουλίου των Υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. Ζαν Άσελμπορν θα συναντηθούν με τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ ενόψει του έκτακτου Συμβούλιου των υπουργών Εσωτερικών της ερχόμενης Παρασκευής. Η συνάντηση κρίθηκε αναγκαία μετά τις προχθεσινές τρομοκρατικές επιθέσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ