ΚΟΣΜΟΣ

Και το FBI στις έρευνες για την δολοφονία του ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα

Και το FBI στις έρευνες για την δολοφονία του ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα
REUTERS

Η Εισαγγελία της Άγκυρας, η οποία διεξάγει έρευνες σε σχέση με την δολοφονία του ρώσου πρέσβη στην Τουρκία Αντρέι Καρλόφ, ζήτησε την συνδρομή του FBI.

Η τουρκική εφημερίδα Sabah, επικαλούμενη πηγή της προσκείμενη στα σώματα ασφαλείας, γράφει ότι τον προηγούμενο μήνα, δύο εκπρόσωποι της εισαγγελίας της Άγκυρας, ζήτησαν από το αμερικανικό FBI την συνδρομή τους, ώστε να αποκατασταθούν τα μηνύματα που υπήρχαν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Μεβλιούτ Αλτιντάς, του δολοφόνου του ρώσου πρέσβη, τα οποία την ημέρα ακριβώς της δολοφονίας σβήστηκαν, γεγονός που αποδεικνύει ότι υπήρχαν και συνεργοί στην δολοφονία του Καρλόφ.

Σύμφωνα με την πηγή της τουρκικής εφημερίδας, το FBI υποσχέθηκε να παράσχει την σχετική βοήθεια

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι ανακριτές κατάφεραν να αποδείξουν ότι εννέα ημέρες πριν την δολοφονία του ρώσου πρέσβη, ο Μεβλιούτ Αλτιντάς, άρχισε να συλλέγει πληροφορίες από τον διαδίκτυο για τον Καρλόφ, ενώ την παραμονή της δολοφονίας διέγραψε μερικές επιστολές από το ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο, ενώ έκανε το ίδιο στο Twitter και Facebook.

Επίσης οι ανακριτές βρήκαν ότι μερικές μέρες πριν την δολοφονία ο Αλτιντάς είχε λάβει ένα μήνυμα που έγραφε «πρέπει να το κάνεις σύμφωνα με την θέληση του Αλλάχ».

Πηγή του Ria Novosti προσκείμενη στις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο, ότι η ρωσική πλευρά δεν έχει καμία αντίρρηση, όσον αφορά την πρόθεση των τουρκικών αρχών να ζητήσουν την βοήθεια των αμερικανών. « Εάν οι τούρκοι συνάδελφοι θεωρούν αναγκαίο να ζητήσουν την βοήθεια του FBI, το οποίο μπορεί πιο γρήγορα να βοηθήσει στην διαλεύκανση του ειδεχθούς αυτού εγκλήματος, αυτό σημαίνει ότι το θεωρούν αναγκαίο για την αποκατάσταση της αλήθειας» δήλωσε η πηγή του ρωσικού πρακτορείου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ